Prva stran
  1. Osnovne informacije za študente Univerze v Ljubljani
  2. Dodiplomski in enoviti magistrski programi
  3. Magistrski študijski programi
  4. Doktorski študijski programi
  5. Partnerji

Majski posveti doktorske šole

Posvet Doktorske šole Univerze v Ljubljani: »Aktualni izzivi in prihodnost doktorskega študija v Evropi, po 10 letih delovanja DOKTORSKE ŠOLE Univerze v Ljubljani«, dne 25. maja 2017

S posvetom o aktualnih in prihajajočih izzivih doktorskega študija ter prioritetah njegovega nadaljnjega razvoja na Univerzi v Ljubljani smo obeležili že deseto obletnico delovanja Doktorske šole. Poseben poudarek je bil namenjen pomembni vlogi mentoric in mentorjev doktorskih študentov v spremenjenih pogojih in okoliščinah doktorskega študija. Kot gosti posveta, ki je namenjen vsem odgovornim za doktorski študij na Univerzi v Ljubljani, so sodelovali dr. David Oliva Uribe, vodja Sveta za doktorsko izobraževanje Evropskega združenja univerz (EUA-CDE), prof. dr. Mario Poljak, Mentor leta 2016 po izboru društva Mlada akademija, prof. dr. Snježana Prijić Samaržija, rektorica Univerze na Reki, prof. dr. Peter Scherrer, prorektor Univerze v Gradcu, in Jernej Zupanc, predstavnik Društva Mlada akademija.

Program posveta
 

Gradiva s posveta:


Slike s posveta

 dr. David Oliva Uribe, vodja Sveta za doktorsko izobraževanje Evropskega združenja univerz (EUA-CDE), prof. dr. Ivan Svetlik, rektor Univerze v Ljubljani in prof. dr. Borut Božič, predsednik Upravnega odbora Univerze v LjubljaniNagovor predstojnice Doktorkse šole prof .dr. Aleksandre Kanjuo Mrčela prof. dr. Ivan Svetlik, rektor Univerze v Ljubljani,prof. dr. Peter Scherrer, prorektor Univerze v GradcuDSC_3448.JPGdr. David Oliva Uribe, vodja Sveta za doktorsko izobraževanje Evropskega združenja univerz (EUA-CDE)prof. dr. Mario Poljak, Mentor leta 2016 po izboru društva Mlada akademijaprof. dr. Snježana Prijić Samaržija, rektorica Univerze na Reki

Prispevki in slike s Posveta  Doktorske šole Univerze v Ljubljani: »Kakovost doktorskega študija v času internacionalizacije visokega šolstva«, dne 25. maja 2016

Posvet Doktorske šole Univerze v Ljubljani: »Kakovost doktorskega študija v času internacionalizacije visokega šolstva«, dne 25. maja 2016: na letošnjem srečanju, ki ga namenjamo vsem odgovornim za doktorski študij na Univerzi v Ljubljani, bomo spregovorili o aktualnih vprašanjih odličnosti doktorskega študija, še posebej o novostih in stalnicah v kakovostni skrbi za raziskovalno in profesionalno rast doktorskih študentov in študentk v pogojih pospešene internacionalizacije raziskovanja in izobraževanja.

Udeležence posveta je v uvodu pozdravil rektor prof. dr. Ivan Svetlik. 

Predstojnica Doktorske šole prof. dr. Katja Breskvar je predstavila priporočila EUA-CDE (Council for Doctoral Education) o mentorstvu doktorskih študentov.   

Na letošnjem srečanju je kot gost sodeloval tudi profesor David Bogle, ki je predstojnik doktorske šole na UCL (University College London)  in predsedujoči v skupini odgovornih za doktorski študij LERU (League of European Research Universities). 

Svoje izkušnje in poglede na mentorstvo doktorskih študentov sta predstavila prof. dr. Damijan Miklavčič s Fakultete za elektrotehniko in prof. dr. Domen Leštan z Biotehniške fakultete. Prof. dr. Marko Pahor pa je predstavil izkušnjo  Ekonomske fakultete na področju usposabljanja in informiranja mentorjev na doktorskem študiju. 

Marjana Slobodnik in Sergeja Mitič iz službe za doktorski študij sta predstavili določila Statuta in sklepe Senata UL, ki opredeljujejo mentorstvo in somentorstvo  na doktorskem študiju ter stališča doktorskih študentov o mentorjih.

Predstavitve s posveta:
Prof. dr. Katja Breskvar 
Prof. David Bogle.ppsx
Prof. dr. Damijan Miklavčič
Prof. dr. Domen Leštan
Prof. dr. Marko Pahor
Marjana Slobodnik in Sergeja Mitič

Fotografije s posveta:
C75T0399C75T0419C75T0428C75T0441C75T0447C75T0451C75T0456C75T0470C75T0471C75T0473C75T0477C75T0479