S katerim uporabniškim imenom se prijavim?

V omrežje Eduroam se prijavite z digitalno identiteto UL-UD. Kombinacijo uporabniškega imena in gesla lahko preverite na ID portalu s funkcijo Preverjanje uporabniškega imena in gesla.

Ko se prijavljate v Eduroam omrežje, morate pri uporabniškem imenu navesti vse, tudi @student.uni-lj.si. 
 

Kako se povežem z napravo Android?

Za naprave Android sledite navodilom na spletnih straneh Arnesa:

za Android različico 4.1 do vključno 4.3 sledite navodilom na povezavi: http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/eduroam/navodila-za-povezavo/rocna-konfiguracija/mobilne-naprave/navodila-za-android-41.html

za Android različico 4.4 sledite navodilom na http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/eduroam/navodila-za-povezavo/rocna-konfiguracija/mobilne-naprave/navodila-za-android-44.html

za Android različico 5.0 sledite navodilom na http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/eduroam/navodila-za-povezavo/rocna-konfiguracija/mobilne-naprave/navodila-za-android-50.html
 

Kako se povežem z napravo Apple iOS?

Na napravah Apple potrebujete dostop do spleta najprej preko druge internetne povezave. Z napravo se povežite na spletni naslov https://cat.eduroam.org/

Dodatna navodila so na voljo na povezavi http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/eduroam/navodila-za-povezavo/mobilni-telefoni/spletni-carovnik-za-apple-naprave.html.
 

Kako se povežem z napravo Windows Phone?

Navodila za naprave Windows Phone 8 se nahajajo na spletnem naslovu http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/eduroam/navodila-za-povezavo/rocna-konfiguracija/mobilne-naprave/navodila-za-windows-phone-8.html.

Kako se povežem z računalnikom s sistemom Windows?

Za računalnike Windowos od različice Windows 7 in novejše uporabite program ArnesLink.exe, ki je na voljo na spletnem naslovu http://ftp.arnes.si/pub/software/eduroam/ArnesLink/.

Sledite navodilom ob namestitvi.

Kako se povežem z računalnikom s sistemom OS X?

Navodila za računalnike Apple z operacijskim sistemom OS X Lion so na voljo na http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/eduroam/navodila-za-povezavo/prenosni-racunalniki/macos-x-lion.html.
 

Kako se povežem z računalnikom s sistemom Linux?

Če uporabljate system Linux predvidevamo, da ste domači v tekstovnem okolju in obvladate poganjanje ukazov iz lupine.

Povežite se na spletni naslov https://cat.eduroam.org/ in izberite operacijski sistem Linux.

Izberite organizacijo University of Ljubljana in tip uporabnika Students of University of Ljubljana.

Prenesite datoteko eduroam-linux-UoL-University_of_Ljubljana.sh. 

Navodilo za grafično namestitev se nahajajo na http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/eduroam/navodila-za-povezavo/konfiguracija-omrezja-eduroam-z-namescevalnikom-cat-na-linux.html.

Datoteko lahko poženete tudi ročno iz ukazne lupine. Z ukazno lupino (bash terminal) se pomaknite v mapo, kjer se nahaja datoteka. Z ukazom "chmod +x" datoteko naredimo izvršljivo. Nato jo lahko poženemo z ukazom "bash eduroam-linux-UoL-University_of_Ljubljana.sh".  

Na posameznem sistemu lahko pride do napak ob namestitvi, ki jih je potrebno odpraviti ročno.