Vabilo na dogodek Centra Digitalna UL: Trajnosti naproti s soustvarjanjem na področju STEAM izobraževanja 2023

Datum: 20.09.2023 - 21.09.2023
Ura: 00:00

Kraj: Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Center Univerze v Ljubljani za uporabo IKT v pedagoškem procesu (Center Digitalna UL) vabi na dogodek Trajnosti naproti s soustvarjanjem na področju STEAM izobraževanja 2023. Dogodek je priložnost za srečanje in predstavitev različnih deležnikov s področja STEAM izobraževanja. Odvil se bo 20. in 21. septembra 2023 na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani.

ousa-chea-gKUC4TMhOiY-unsplash (1).jpg 

Osnovnošolci, dijaki, študenti, posamezniki s področja vzgoje in izobraževanja v vseh vzgojno-izobraževalnih zavodov in vsi zainteresirani za empirično podprto poučevanje na področju STEAM, vabljeni na dogodek Centra Digitalne UL, Trajnosti naproti s soustvarjanjem na področju STEAM izobraževanja.

V okviru dogodka se boste lahko učiteljice in učitelji ter drugi zaposlene in zaposleni na vzgojno-izobraževalnem področju udeležili zanimivih plenarnih in sekcijskih predstavitev ter delavnic s področja poučevanja in učenja STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics). Organizirane bodo tudi delavnice, okrogle mize in druge aktivnosti namenjene osnovnošolkam in osnovnošolcem ter dijakinjam in dijakom.

Na dogodku bodo predavali plenarni predavatelji na področju izobraževanja STEAM:

  • Izr. prof. dr. Boštjan Genorio, izredni profesor za področje znanosti o materialih na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani (UL FKKT)
  • Izr. prof. dr. Stanislav Avsec, izredni profesor za področje tehniškega izobraževanja na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani (UL PEF)
  • Prof. dr. Jože Rugelj, profesor na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani (UL PEF) in raziskovalec na področju učenja z uporabo izobraževalnih iger
  • Gaja Brecelj, direktorica nevladne organizacije Umanotera
  • Prof. dr. Ivan Kalaš, predstojnik Oddelka za izobraževanje na Fakulteti za matematiko, fiziko in informatiko Univerze Komenskega v Bratislavi
  • Prof. dr. Janez Demšar, eden izmed glavnih razvijalcev odprtokodnega sistema za podatkovno rudarjenje Orange, ki se uporablja v izobraževanju, znanosti in industriji in soustanovitelj “maker space” Frižider na Fakulteti za računalništvo Univerze v Ljubljani (UL FRI)
  • Doc. dr. Andrej Brodnik, vodja Komisije za analizo stanja računalniškega izobraževanja K12 v Sloveniji, član Komisije za pripravo skupnih ciljev in njihovo umeščanje v UN in kataloge znanja in član Komisije za posodobitev UN za računalništvo in informatiko
  • Mag. Tjaša Kampos, učiteljica kemije in biologije v osnovni šoli Venclja Perka

Vljudno vabljeni na Pedagoško fakulteto Univerze v Ljubljani, 20. in 21. septembra. 

Več o dogodku in prijavi lahko preberete na tej povezavi.