Inkubiranec LUI je zmagovalec Najpodjetniske ideje

Datum objave: 02.04.2007

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Z veseljem sporočamo, da so se letos kar trije mladi podjetniki (eden izmed njih je na spodnji sliki na sredini) , ki delujejo v okviru Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja (LUI), uvrstili v ožji izbor tekmovanja Najpodjetniška ideja 2007, ki ga ob pomoči Tovarne Podjemov organizira časnik Finance, LUI pa je regionalni partner izbora. Med njimi je tudi zmagovalec izbora.

Na letošnji Najpodjetniški ideji je sodelovalo 80 prijavljenih podjetij in poslovnih načrtov iz vseh slovenskih tehnoloških parkov, podjetniških in univerzitetnih inkubatorjev, ki se jih je v finale uvrstilo 16. Podjetja in poslovne načrte sta ocenjevali 11-članska investitorska in 11-članska strokovna komisija.

Med 6 finalisti v kategoriji za najboljši poslovni načrt so bili Gregor Kocjančič in Živa Ljubec (Solosail) in Gorazd Lampič (Elaphe d.o.o.), ki je v tej kategoriji tudi zmagal. Vsi so se decembra uvrstili na zmagovalne stopničke Tekmovanja za najboljši poslovni načrt2006, ki ga vsako leto prireja LUI na konferenci SKIP (semenski kapital in podjetništvo) v stavbi Univerze v Ljubljani.

Vodstvo Univerze s podžupanom MOL med nagrajenci poslovnih načrtov Gorazd Lampič (Elaphe d.o.o.) ter Gregor Kocjančič in Živa Ljubec (Solosail) in nosilci subjektov podpornega okolja v Ljubljanski regiji na SKIP. 

Podjetje Elaphe razvija inovacijo na področju direktnih pogonov električnih in hibridnih vozil. Gre za motorje, ki so namenjeni vgradnji v pogonska kolesa in predstavljajo najučinkovitejši prenos električne energije v gibanje vozila.

Proizvod Solosail je sistem naprav, sestavljen tako iz strojne kot tudi programske opreme, ki omogoča samostojno upravljanje s krmilnim sistemom jadrnice in vsemi jadri. Stopnja samostojnosti je odvisna od želje uporabnika. Sistem lahko uporabniku zgolj svetuje optimalni način jadranja, ali pa uporabnik v celoti prepusti upravljanje jadrnic sistemu. Sistem tedaj glede na vhodne podatke, pridobljene s senzorji predvidi optimalen način plovbe.

Nekaj utrinkov intervjujev zmagovalca si lahko pogledate tudi na spletnih straneh

http://www.podjetnik.si/default.asp?KatID=507&ClanekID=3304
http://www.pcmg.si/index.php?id=5039

 
Ekipi LUI-ja je najbolj prisrčen spodnji komentar, ki je bil objavljen v reviji PODJETNIK.

  …… Gorazd Lampič je podjetje ustanovil s pomočjo Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja. »V inkubatorju sem dobil vse tisto, kar sem pričakoval. Ne znam si predstavljati, kje bi sicer spoznal vse sodelavce in kot naravoslovec pridobil ustrezna poslovna znanja. Če ne bi bilo ljudi, ki sem jih tu spoznal, bi morda na svoji poti morda že nekajkrat obupal. V mladi, ambiciozni, podjetni skupini res dobiš potrditev, da se je vredno truditi in da obstajajo možnosti za uspeh.«………..  

 

Gorazd je zmagal tudi tokrat, za kar mu v LUI iskreno čestitamo. Vsem mladim podjetnikom pa želimo uspešno delo in veliko poslovnih (ter osebnih) uspehov  še naprej!