Zmagovalke ligaških športnih tekmovanj Univerze v Ljubljani v študijskem letu 2012/13 so Fakulteta za šport, Fakulteta za farmacijo, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo in kar dvakrat Ekonomska fakulteta.

Datum objave: 30.04.2013

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V četrtek, 18. aprila in v ponedeljek, 22. aprila so se z zaključnimi obračuni končala ligaška tekmovanja Univerze v Ljubljani v kolektivnih športih, ki so trajala od novembra 2012: Spalding univerzitetna košarkarska liga (Spalding UKL), Sportivo Slovenia univerzitetni odbojkarski ligi (Sportivo UOL) in Kelme univerzitetna liga v dvoranskem nogometu - futsalu (Kelme UFL).

Univerzitetna odbojkarska liga

V obeh konkurencah, tako moški kot ženski, sta lanski drugouvrščeni ekipi letos postali zmagovalki Sportivo Univerzitetne odbojkarske lige. Pri študentkah je to Fakulteta za farmacijo, pri študentih pa Fakulteta za šport, prve so premagale Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo, slednji pa Fakulteto za farmacijo.

Tretji mesti v ligi sta osvojili ekipa Medicinske fakultete pri ženskah in Fakulteta za strojništvo pri moških, ki sta bili boljši od Pedagoške fakultete in Fakultete za gradbeništvo in geodezijo. Najkoristnejša igralca Sportivo UOL sta postala igralca zmagovalnih ekip Sara Vidovič (FFA) in Mitja Simončič (FŠ).

Ob izredno zanimivih in napetih tekmah so si številni gledalci lahko ogledali tudi pester spremljevalni program s plesnimi točkami. Z ogledom tekme pa so nas počastili tudi številni predstavniki fakultet; za pomoč pri podeljevanju se tako posebej zahvaljujemo dekanu Fakultete za farmacijo, dr. Borutu Božiču, in prodekanu za študijske zadeve Fakultete za farmacijo, dr. Alešu Obrezi, dr. Francu Perdihu, predstavniku Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, prodekanu za znanstveno raziskovalno dejavnost in mednarodno sodelovanje Fakultete za strojništvo, dr. Edvardu Govekarju, dr. Marku Zadražniku iz Fakultete za šport ter podpredsednikoma Športne zveze Univerze v Ljubljani, g. Dušanu Gerloviču in g. Alenu Rajkoviću.

Univerzitetna košarkaska liga

Tekme za 1. in 3. mesto v moški in ženski kategoriji Spalding univerzitetne košarkarske lige (Spalding UKL) so bile odigrane športni dvorani Srednje zdravstvene šole Ljubljana v ponedeljek, 22. 4. 2013. V obeh konkurencah, tako moški kot ženski, so naziv najboljših na UL ohranili lanski zmagovalci: Ekonomska fakulteta v ženski in Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v moški konkurenci. Ekonomistke so v finalu premagale študentke Filozofske fakultete, kemiki pa študente Fakultete za šport. Tretji mesti v ligi sta osvojili ekipa Medicinske fakultete pri ženskah in Ekonomska fakulteta pri moških.