V sredo 26.7.2013 je Katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil na Oddelku za tekstilstvo Narvoslovnotehniške fakultete gostila britanski kraljevi par, njuni visokosti, princa Edwarda Wesseškega in njegovo ženo, baronico Sophie Wesseško.

Datum objave: 26.07.2013

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V okviru tridnevnega obiska v Sloveniji sta si najprej ogledala razstavo oblačil študentov OTO na stopnišču fakultete, nato pa še izdelke z dvodnevne delavnice o trajnostni modi, ki jo je vodila Amanda Johnston, profesorica na prestižni šoli London College of Fashion, katere pokroviteljica je baronica Sophie. V spomin na obisk sta študentki OTO Špela Kopač in Urška Zajc baronici Sophie podarili avtorska izdelka, ki sta nastala tekom študija.

 

Obisk je omogočilo in delavnico Britansko veleposlaništvo v Ljubljani, British Council in Naravoslovnotehnična fakulteta, Oddelek za tekstilstvo, Oblikovanje tekstilij in oblačil.

Kraljevi par sta sprejela direktor British Council- a Slovenija, James Hampson, dekan NTF, prof. dr. Jakob Likar, po razstavi pa sta ju popeljali predstavnici NTF KOTO Almira Sadar in Nataša Hrupič

Več na: http://oto.ntf.uni-lj.si/galerija.php?gid=136

Foto: Tamino Petelinšek/STA in Primož Predalič
©All rights reserved by British Embassy Ljubljana