Dekan Fakultete za šport prof. dr. Milan Žvan je v petek 13. septembra v prostorih fakultete gostil ministra za izobraževanje, znanost, raziskave in šport Republike Slovaške. Minister je izrazil navdušenje nad prispevkom Fakulteta za šport pri podpori vrhunskemu športu v Sloveniji.

Datum objave: 14.10.2013

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Slovaški minister za izobraževanje, znanost, raziskave in šport dr. Dušan Čaplovič se je na povabilo slovenskega kolega dr. Jerneja Pikala 12. in 13. septembra mudil na obisku v Sloveniji. Osrednji temi pogovorov sta bili področji športa in raziskovanja v Sloveniji in na Slovaškem.
 
V okviru spoznavanja športne organiziranosti in podpore športu v Sloveniji je slovaški minister v spremstvu veleposlanice Republike Slovaške v Sloveniji dr. Marianne Oravcove obiskal Fakulteto za šport Univerze v Ljubljani.  Visoke goste je sprjejel dekan fakultete dr. Milan Žvan z najožjimi sodelavci. Dr. Žvan je ministru Čaploviču razkazal prostore fakultete ter predstavil osrednje znanstveno raziskovalne time. Dr. Čaplovič je izrazil posebno zanimanje za prispevek strokovnega in znanstveno raziskovalnega dela Fakultete za šport pri podpori vrhunskemu športu v RS.

Slovaški minister je dr. Žvanu izrazil interes Republike Slovaške po sodelovanju s Fakulteto za šport pri snovanja politik na podorčju načrtovanja šolske športne infrastrukture in infrastrukture za potrebe vrhunskega športa na Slovaškem.Sogovornika sta se strinjala, da je izmenjava izkušenj med strokovnjaki obeh držav lahko zelo dobrodošla za obe strani.