AKTV (Akademska televizija) je spletni televizijski medij, ki ga je ustanovila Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, odgovorni urednik televizije pa je red. prof. Igor Šmid, predstojnika Katedre za televizijsko režijo.

Datum objave: 17.01.2014

Kategorija: Aktualno na Univerzi

AKTV (Akademska televizija) je spletni televizijski medij, ki ga je ustanovila Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, odgovorni urednik televizije pa je red. prof. Igor Šmid, predstojnika Katedre za televizijsko režijo. AKTV je vpisana v razvid medijev pri Ministrstvu za kulturo Republike Slovenije. 

Osnovni namen AKTV, katere spletni televizijski program in oddaje ustvarjajo kot del svojega praktičnega študijskega procesa (pa tudi izven tega) študenti samostojno in s sodelovanjem mentorjev ter pedagogov AGRFT in drugih članic Univerze v Ljubljani, je spletni javnosti na karseda zanimiv, komunikativen in učinkovit način prikazovati in predstavljati dejavnosti študijske umetniške televizijske, filmske in gledališke, informativne in publicistične, glasbene in likovne  ter vseh  drugih zanimivih dejavnosti in področij akademske skupnosti, vključevaje tudi profesionalno umetniško in kulturno sfero. 

AKTV si želi postati in biti sodobna (spletna) televizija, ki se skuša otepati stereotipnosti, ideološkosti ali profitabilnosti večine aktualnih televizijskih programov. Želi si avtentičnih vsebin in drznih umetniških eksperimentov, v osrčju si želi človeka - za človeka. 

Ker je AKTV nastala vzporedno in prepletaje se s Svobodno univerzo (SU), bo še vedno namenjala veliko pozornost dogodkom SU in se bo po svojih možnostih vključevala v vse tiste pobude akademskega življenja, ki si prizadevajo za dobro in še boljše visoko šolstvo v Republiki Sloveniji. 

AKTV zaenkrat oddaja televizijski program v živo občasno, v spremnem besedilu video prenosa, ki ga odpre spodnja povezava, pa je vsakokrat tudi napoved naslednje oddaje oziroma programa:

https://video.arnes.si/portal/asset.zul%3barnesvideo=130C91E42E1B32946B6E2890AAE42BC2AB28F45343340202FD9331...

 Vse dosedanje oddaje AKTV so na voljo za ogled na portalu video.arnes.si (iskalni pojem: aktv) oziroma na drugih spletnih portalih (npr. www.svobodnauniverza.si), ki so - ali bodo - prenose in oddaje AKTV vdelali na svoje spletne strani. Slednje velja tudi kot vabilo vsem upravljalcem in skrbnikom spletnih strani, ki bi želeli pomagati in sodelovati pri širjenju programa in oddaj AKTV čim širši javnosti. Link za vdelavo video prenosa je (vsaka arhivirana oddaja pa tudi vsebuje poseben link za vdelavo):

Zahtevana stran/sekcija vsebuje elemente, ki za delovanje potrebujejo uporabnikovo soglasje za shranjevanje piškotkov (vdelane youtube, facebook video vsebine...).

Vabljeni torej k ogledu programa in oddaj AKTV!