Ljubljana, 4. februar 2014 – Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik je danes sprejel najuspešnejše športnike, študente Univerze v Ljubljani, na mednarodnih univerzitetnih tekmovanjih v letu 2013. Podelili so tudi enkratni štipendiji.

Datum objave: 05.02.2014

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V preteklem letu so študenti Univerze v Ljubljani odličja osvojili v treh disciplinah. Polona Lampe, študentka Fakultete za šport, je osvojila tretje mesto v borilnem športu sambo v kategoriji do 60 kilogramov na 27. Poletni univerzijadi v Kazanu v Rusiji. Borut Mavc, študent Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, je osvojil drugo mesto v nordijski kombinaciji, ekipno, na 26. Zimski univerzijadi v Trentinu v Italiji. Tudi študenti v veslanju osmerca s krmarjem so osvojili drugo mesto, in sicer v Dubrovniku na Hrvaškem, ko so tekmovali: Matej Rojec, Gašper Močnik, Peter Šolar, Luka Mohočič (vsi z Ekonomske fakultete), Tilen Pugelj, Ana Turšič (s Fakultete za elektrotehniko), Blaž Kramarič s Fakultete za arhitekturo, Gašper Čampa s Fakultete za matematiko in fiziko in Rok Žagar s Fakultete za strojništvo.

Predsednik Športne zveze Univerze v Ljubljani prof. dr. Milan Žvan je na dogodku prejemnikoma medalj na univerzijadah podelil tudi enkratni štipendiji.

Rektor prof. dr. Ivan Svetlik je vsem športnikom in njihovim trenerjem čestital za osvojene odlične rezultate in jim zaželel vse najboljše tudi v prihodnje.