V petek, 11. 4., in soboto, 12. 4. 2014, je v Unionski dvorani v Mariboru potekalo že 23. bienalno tekmovanje slovenskih odraslih zborovskih zasedb »Naša pesem 2014«

Datum objave: 14.04.2014

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V petek, 11. 4., in soboto, 12. 4. 2014, je v Unionski dvorani v Mariboru potekalo že 23. bienalno tekmovanje slovenskih odraslih zborovskih zasedb »Naša pesem 2014«, kjer se je kot eden izmed mešanih pevskih zborov predstavil tudi Akademski pevski zbor Tone Tomšič Univerze v Ljubljani, ki je dosegel absolutno prvo mesto in osvojil še nekaj drugih laskavih naslovov.

Akademski pevski zbor Tone Tomšič Univerze v Ljubljani se je pod vodstvom dirigenta doc. Sebastjana Vrhovnika na tekmovanju predstavil v soboto, 12. 4. Njihov tekmovalni program je zajemal delo slovenskega skladatelja Jacobusa Gallusa – Hodie christus natus est, delo nemškega romantičnega skladatelja Johannesa Brahmsa – Fest Und Gedenksprüche, Op. 109 - Wo ist ein so herrlich Volk, nekoliko modernejše in sodobno delo slovenske skladateljice Tadeje Vulc – Kip in čisto sveže delo izpod skladateljskega peresa skladateljice Mojce Prus – Adam in Eva.

Poleg laskavega naziva absolutnega prvega mesta na tekmovanju, je APZ Tone Tomšič UL prejel še priznanje za najboljši mešani zbor tekmovanja. Za skladbo Wo ist ein so herrlich Volk je prejel priznanje za najboljšo izvedbo skladbe, napisane v 19. stoletju, dobil je tudi priznanje zborovodji doc. Sebastijanu Vrhovniku za najboljšo izbiro programa ter priznanje za najboljšega zborovodjo.

Na tekmovanju je nastopilo preko 600 pevcev, od tega pa je bilo trinajst mešanih zborov, tri male pevske zasedbe ter štirje ženski zbori. Drugo mesto je osvojil Akademski pevski zbor Maribor, tretje pa Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem. Iskrene čestitke tudi njim in vsem ostalim nastopajočim zborom ter pevskim skupinam! 

 

Zboru in zborovodji iskreno čestitamo!