Uspeh ekipe PF UL na svetovnem študentskem tekmovanju iz poznavanja prava Evropske unije – European Law Moot Court (ELMC, Torino, 21. – 23. februar 2014): 9. – 16. mesto na svetu v kategoriji predstavnika Evropske komisije in najboljša memorandum regionalnega finala v Torinu

Datum objave: 05.05.2014

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, ki se je na podlagi dobrih ocen pisnih memorandumov uvrstila na regionalni finale ELMC v Torino, je v vlogi predstavnika Evropske komisije zasedla 3. - 4. mesto regionalnega finala, tj. 9. - 16. mesto na svetu. Poleg tega je imela naša ekipa najbolje ocenjena pisna izdelka (memoranduma za tožečo in toženo stranko) regionalnega finala.

Čeprav ekipi kljub odličnim raziskovalnemu delu, argumentom in nastopom ni uspelo ponoviti uspehov iz 2004 in 2006, ko se je naša fakulteta uvrstila v Veliki Finale v Luksemburg in zasedla 1. in 2. mesto na svetu, o uspehu letošnje ekipe priča tudi dejstvo, da je bila boljša od ekip marsikatere prestižne univerze, ki so se udeležile tekmovanja, npr. LSE, King's College London, Karlove univerze v Pragi idr. Predvsem pa je pomembno, da so naši študentje s sodelovanjem na tekmovanju pridobili ogromno znanja in neprecenljive izkušnje.

Ekipo so sestavljale študentke Kaja Batagelj, Ana Hergouth, Ana Marija Lančić in Tina Krajšek Samar, coachinje Mojca Ilešič, Urška Cujnik in Neža Šubic ter doc. dr. Ana Vlahek v vlogi mentorice.

 

Ekipi iskreno čestitamo.