Akademija za gledališče, radio, film in televizijo UL z veseljem obvešča, da se je kratki igrani film Kam scenaristke in režiserke Katarine Morano v produkciji Akademije za gledališče, radio, film in televizijo UL uvrstil v finale tekmovanja za študentsko nagrado ameriške Akademije umetnosti in znanosti gibljivih slik (The Academy of Motion Picture Arts and Sciences) 2014 Student Academy Awards.

Datum objave: 06.05.2014

Kategorija: Aktualno na Univerzi

2014 Student Academy Awards 2Akademija za gledališče, radio, film in televizijo UL z veseljem obvešča, da se je kratki igrani film Kam scenaristke in režiserke Katarine Morano v produkciji Akademije za gledališče, radio, film in televizijo UL uvrstil v finale tekmovanja za študentsko nagrado ameriške Akademije umetnosti in znanosti gibljivih slik (The Academy of Motion Picture Arts and Sciences) 2014 Student Academy Awards. Film je eden izmed desetih finalistov v kategoriji tujih filmov, govori pa o naključnem srečanju dveh žensk, pripadnic različnih generacij, ki se vsaka na svoj način ukvarjata z vprašanji življenja in smrti ter skupaj preživita dan. V glavnih vlogah nastopata Lara Vouk in Ivanka Mežan.

Kam je že tretji film AGRFT v zadnjih sedmih letih, ki se poteguje za prestižno nagrado "študentski oskar"; leta 2008 je bil eden od finalistov Vučko Matevža Luzarja, leta 2010 pa Trst je naš Žige Virca.

Ustvarjalcem iskreno čestitamo.