Datum objave: 15.05.2014

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Zmagovalec letošnje Rektorjeve nagrade za Naj inovacijo 2014 (http://www.uni-lj.si/aktualno/novice/2014032700070615/), projekt Enolyse (podjetje Enoljse d.o.o), ki razvija celovit sistem nadzora fermentacije mošta EnoMeter, prejel posebno priznanje za najboljši poslovni načrt na tekmovanju Start:up 2014.

Podjetniški skupini študentov in diplomantov Univerze v Ljubljani iskreno čestitamo!
 

Sicer pa je bilo med finalisti šest startupov, ki so nastali v Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju:

  • Podjetje Prospeh d.o.o. razvija sistem OriginTrail za sledljivost izvora prehrambenih izdelkov.
  • Podjetje BLCKB d.o.o. deluje na področju nevroznanosti. Merijo možgansko aktivnost oz. ugotavljajo pozornost in nezavedne čustvene odzive potrošnikov na nove produkte in storitve.
  • Podjetje ABCS sistem d.o.o. se ukvarja z razvojem naprave za avtomatski izklop smernika na motorju z namenom povečanja varnosti motoristov na cestah.
  • Podjetje Juvar d.o.o. razvija posebne premaze za hitrejše in bolj učinkovito varjenje.
  • Podjetje NERVteh d.o.o. razvija simulator vožnje za urjenje voznikov. Njihov namen je povečati varnost v cestnem prometu oz. zmanjšati ptevilo prometnih nesreč.
  • Podjetje Enoljse d.o.o. v okviru projekta Enolyse razvijaj sistem za nadzorovano fermentacijo mošta.


Ekipa podjetja Juvar d.o.o. je bila finalist Rektorjeve nagrade za naj inovacijo Univerze v Ljubljani v letu 2012, ekipi podjetja NERVteh d.o.o. in Enlojse d.o.o. pa sta bili finalista Rektorjeve nagrade za naj inovacijo Univerze v Ljubljani leta 2014.