Datum objave: 21.05.2014

Kategorija: Aktualno na Univerzi

24. 5. 2014 – letni koncert Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič Univerze v Ljubljani

Akademski pevski zbor Tone Tomšič Univerze v Ljubljani, večno mladi zbor z 88-letno tradicijo, se bo za tokratni letni koncert v režiji mlade in perspektivne režiserke Jasmin Kovic združil z instrumentalisti, letošnjimi prejemniki nagrade Prešernovega sklada, Slovenskim tolkalnim projektom (StoP), Matejo Bajt na kljunasti flavti in Klaro Koradin na sintetizatorju. Zbor bo, pod vodstvom dirigenta Sebastjana Vrhovnika, z letošnjim letnim koncertom počastil jubilej vrhunskega slovenskega skladatelja, Lojzeta Lebiča. Skupaj z instrumentalisti bo v celoti izvedel skladateljevo vokalno-instrumentalno delo z naslovom Ajdna, ki je bilo do sedaj izvedeno le malokrat. Gre za glasbo o času, ki jo sestavljajo štirje stavki za zbor – Iz veka vekov, Mozaiki, Iz kamna v vodi in Pesem o smrti – te štirje stavki pa so mojstrsko prepleteni še z drugimi, izvajanimi le instrumentalno.

Koncert bo 24. 5. 2014 ob 19.30, v Dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji. Vstopnice po ceni 6*, 10 in 13 € so na voljo na blagajni Cankarjevega doma, eno uro pred koncertom pa bodo naprodaj tudi na blagajni Slovenske filharmonije.

Eno uro pred začetkom koncerta bo v mali dvorani Slovenske filharmonije, v Dvorani Slavka Osterca, potekal tudi pogovor s skladateljem Lojzetom Lebičem, ki bo spregovoril nekaj besed o delu Ajdna in o njenem nastanku. Pogovor bo vodila Brigita Rovšek. 

Vljudno vabljeni!Vabilo_APZ

Več: www.apz-tt.si
Tel.št. PR: 041-366-338

Pevke in pevci APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani
se vam iz srca zahvaljujemo za pomoč pri širjenju dobrega
glasu o slovenski zborovski glasbi!

Priponka: vabilo_apz_2014-01.jpg