Datum objave: 17.09.2014

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V soboto, 13. septembra, so bile v amfiteatru Avditorija v Portorožu podeljene nagrade 17. Festivala slovenskega filma, ki je največji tovrstni nacionalni festival in na katerem so letos študenti in diplomanti Akademije za gledališče, radio, film in televizijo prejeli zavidljivo in rekordno število nagrad, in sicer: 

Vesno za najboljši kratki film,
Vesno za najboljšo režijo in
Vesno za najboljši scenarij
je prejel film Prespana pomlad režiserja Dominika Menceja (študent 3. letnika Film in televizija – Filmska in televizijska režija) v produkciji UL AGRFT in koprodukciji z RTV Slovenija. 

Vesno za najboljšo glavno žensko vlogo
je prejela Anja Novak (absolventka Dramske igre) za vlogo v filmu Prespana pomlad režiserja Dominika Menceja (študent 3. letnika Film in televizija – Filmska in televizijska režija). 

Vesno za najboljšo scenografijo
je prejel Peter Perunović (študent 1. letnika Film in televizija – Snemanje)
za scenografijo v filmu Prespana pomlad režiserja Dominika Menceja (študent 3. letnika Film in televizija – Filmska in televizijska režija). 

Vesno za najboljši dokumentarni film
je prejel film Rejnica režiserja Mihe Možina (študent 2. letnika Film in televizija – Filmska in televizijska režija) v produkciji UL AGRFT in koprodukciji z RTV Slovenija. 

Vesno za najboljši celovečerni film in
Teleking nagrado za najboljši igrani celovečerni film
je prejel film Boj za režiserja Siniše Gačića (diplomant 1. stopnje Film in televizija – Montaža; študent 2. stopnje Filmsko in televizijsko ustvarjanje –Televizijska režija) v produkciji Tramal Films. 

Naziv Stopova igralka oziroma igralec leta
je prejela Ajda Smrekar (diplomantka prvostopenjskega programa Dramska igra in absolventka drugostopenjskega programa Dramske igre)) za vlogo v filmu Pot v raj režiserja Blaža Završnika (absolvent Filmske in televizijske režije) in v produkciji Sever&Sever d. o. o. in koprodukciji s Filmskim centrom in Restart d. o. o. 

Nagrado občinstva
je prejel film Pot v raj režiserja Blaža Završnika (absolvent Filmske in televizijske režije) in v produkciji Sever&Sever d. o. o. in koprodukciji s Filmskim centrom in Restart d. o. o.

 

Prespana pomlad</br><br />
Avtor fotografije: Gregor Vavpotič

 

 

   

 

Zahtevana stran/sekcija vsebuje elemente, ki za delovanje potrebujejo uporabnikovo soglasje za shranjevanje piškotkov (vdelane youtube, facebook video vsebine...).

 

Prespana pomlad                     <br />
Avtor fotografije: Gregor Vavpotič

 

 

 

Zahtevana stran/sekcija vsebuje elemente, ki za delovanje potrebujejo uporabnikovo soglasje za shranjevanje piškotkov (vdelane youtube, facebook video vsebine...).