Ljubljana, 30. septembra 2014 – Danes je na Kongresnem trgu v Ljubljani potekal tradicionalni dogodek Univerze v Ljubljani Pozdrav brucem. Pred dvorec, kjer posluje rektorat, je privabil številne bodoče študente in jih ob pestrem družabnem programu popeljal v novo študijsko leto. Srečo v prihajajočem življenjskem obdobju so brucem zaželeli predsednik Študentskega sveta Juš Veličković, župan mesta Ljubljane Zoran Janković, ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Stanka Setnikar Cankar in rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik, ki je na zadnji septembrski dan slavnostno odprl študijsko leto 2014/2015.

Datum objave: 30.09.2014

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Tradicionalni dogodek Univerze v Ljubljani, namenjen bodočim študentom, njihovim staršem, prijateljem, znancem in tudi vsem študentom, se je na čudovit jesenski dan že navsezgodaj začel v veselem vzdušju. Bruce so na Kongresnem trgu pričakale stojnice, na katerih so članice Univerze v Ljubljani (23 fakultet in tri akademije) z izvirnimi predstavitvami študijskih programov poskušale čim bolj pritegniti pozornost bodočih študentov.  Njihovo pozornost sta si priborila tudi voditelja študenta, Maša Tiselj s Fakultete za družbene vede in Matevž Mali s Fakultete za strojništvo, ki sta v sproščenem slogu povezovala dogajanje med 10. in 15. uro. V tem času so se na odru zvrstili bolj in manj znani obrazi, med katerimi so prisotne navduševali Ana Marija Mitić, Ranko Babić, plesni par Matej Voušek s Fakultete za farmacijo in Tina Turk, kaligrafinja Loredana Zega, Akademski pevski zbor Tone Tomšič, Big band Akademije za glasbo in Nuška Drašček.

Po pestrem zabavnem programu je zbrana množica na enem najlepših trgov v Ljubljani lahko spoznala dekane članic Univerze v Ljubljani, prorektorje in glavnega tajnika Univerze v Ljubljani. Bruce so posebej nagovorili predsednik Študentskega sveta v Ljubljani Juš Veličković, župan mesta Ljubljane Zoran Janković in seveda rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik. Kot posebna gostja dogodka je brucem besedo namenila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Stanka Setnikar Cankar.

Tradicionalni dogodek se je zaključil s 3. Štafetnim tekom, ki se ga je udeležilo deset ekip, od tega so eno predstavljali zaposleni Univerze v Ljubljani. Prvo mesto je osvojila ekipa  Kamikaze, drugo Mileshakers in tretje Triatlonci. Posamično sta najhitrejši čas dosegla Davorin Cimermančič iz ekipe Mileshakers in Maruša Mišmaš iz ekipe Kamikaze. 

Utrinke z dogodka si oglejte tukaj.


Podnapisi k fotografijam, avtorja Željka Stevaniča in Vedrana Tomšića, IFP.