Datum objave: 07.11.2014

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Konec septembra sta uspešno zaključili magistrski študij Evropski magisterij človekovih pravic in demokratizacije (E.MA - http://www.eiuc.org/education/ema.html) tudi študentki, ki sta drugi semester opravili na Univerzi v Ljubljani in sicer na Fakulteti za družbene vede. Na svečanosti v Benetkah, v Scuoli Grande di San Rocco, sta jima listine podelila prorektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Goran Turk, in nacionalna direktorica EMA programa izr. prof. dr. Petra Roter.

Fionnuala Flynn je magistrski študij opravila kot peta najboljša študentka v letniku z več kot 90 študenti. S tem je pridobila tudi pravico do plačanega pripravništva na eni od mednarodnih organizacij, ki se ukvarjajo z varstvom človekovih pravic, vključno z Organizacijo združenih narodov v Ženevi ali v New Yorku.

E.MA je skupni magistrski program, akreditiran tudi v Republiki Sloveniji, pri izvedbi programa pa sodeluje 41 univerz iz vseh držav članic Evropske unije. Univerza v Ljubljani je med univerzami, ki podeljujejo skupne listine.

Več informacij o tem magistrskem programu je dostopnih na tej povezavi: (http://www.fdv.uni-lj.si/studij/studij-na-fdv/magistrski-studij-2-stopnje/mednarodni-studijski-programi/skupni-magistrski-program-evropski-magisterij-iz-%C4%8Dlovekovih-pravic-in-demokratizacije-%28e.ma%29).