Datum objave: 13.11.2014

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V organizaciji Kariernih centrov Univerze v Ljubljani se je 11. in 12. novembra 2014 na Fakulteti za družbene vede zaključil tradicionalni dvodnevni posvet »Izzivi v tujini«. Posvet, ki je tudi tokrat ponudil vse informacije o priložnostih, ki so na voljo študentom Univerze v Ljubljani za pridobitev mednarodne izkušnje, je privabil številne študente in študentke. »Opozoriti želimo na pomen mobilnosti in s tem priložnosti za spoznavanje različnih kultur, pridobivanje različnih znanj v drugih institucionalnih ali delovnih okoljih, krepitev komunikacijskih spretnosti, znanj tujih jezikov ter praktičnih izkušenj, ki jih študenti in diplomanti lahko uspešno prenašajo v naš prostor in delovna mesta,« je o namenu letošnjega posveta povedala prorektorica Univerze v Ljubljani prof. dr. Maja Makovec Brenčič.

Osrednji dogodek posveta je bila okrogla miza z naslovom  »Nova paradigma: možgani ne bežijo, temveč krožijo«, na kateri so udeleženci mobilnosti in delodajalci predstavili svoje poglede na pridobljene mednarodne izkušnje. Sodelujoči na okrogli mizi so si bili enotni, da je potrebno spodbujati študijske izmenjave in prakse v tujini, saj študenti pridobijo dragocena znanja in izkušnje, ki jih lahko uspešno prinesejo nazaj v Slovenijo. Prepričani so, da takšna znanja ne koristijo samo posameznikom, temveč tudi slovenskemu gospodarstvu in širši družbi. 

Po zaključku okrogle mize je sledil sejem organizacij, ki je udeležencem ponudil še več informacij in priložnosti izzivov v tujini. Na enem mestu je bilo moč izvedeti vse o tem, kaj nudi in predstavlja mobilnost v razvoju in gradnji kariere že v času študija. »Naš cilje je, da bi v prihodnje vsak študent imel v času študija vsaj eno priložnost za odhod v tujino. S tovrstnimi izkušnjami diplomanti tudi lažje konkurirajo za delovna mesta,« je še povedala prorektorica Univerze v Ljubljani, prof. dr. Maja Makovec Brenčič.

 

 

 ministrstvo_za_izobrazevanje-slikaUL-logoLogoESRR

 

 

 

 

 

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete 3. »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«; prednostne usmeritve »3.3 Kakovost, konkurenčnost in odzivnost visokega šolstva«.

 

Avtor fotografij: Željko Stevanić za IFP, d.o.o.