Datum objave: 14.11.2014

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Danes je rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik na rektoratu sprejel udeležence konvencije, ki jo v teh dneh organizira Evropska univerzitetna športna zveza (EUSA). Univerza v Ljubljani je ena najuspešnejših univerz v Evropi v okviru tekmovanj, ki jih organizira zveza EUSA, zato je ob tej priložnosti njen predsednik  Adam Roczek rektorju izročil spominsko plaketo ter se zahvalil za dosedanjo podporo in sodelovanje. Sprejema na rektoratu se je udeležilo 70 udeležencev iz 23 držav.  

Rektor prof. dr. Ivan Svetlik je v svojem nagovoru vodstvu zveze EUSA, organizatorjem evropskih univerzitetnih prvenstev in iger ter športnim strokovnjakom predstavil Univerzo v Ljubljani, pri tem pa  izpostavil, da se le-ta uvršča med 3 odstotke najboljših univerz na svetu. Dodal je še, da so njeni študenti zelo dobri športniki v svetovnem merilu in da je tudi zato pomembna članica Univerze v Ljubljani prav Fakulteta za šport. 

Sodelovanje med Univerzo v Ljubljani in zvezo EUSA je uspešno že več let, saj univerza na dogodkih zveze sodeluje vse od prvih tekmovanj na ravni evropskih med-univerzitetnih prvenstev. Dejavnosti zveze najbolje opisuje razstava o univerzitetnem športu, ki potuje po evropskih univerzah, in je v Slovenijo prispela z Univerze v Rotterdamu. Razstava, ki so si jo na rektoratu lahko ogledali vsi udeleženci sprejema, bo v nadaljevanju potovala na Fakulteto za šport. 

Po zaključku uradnega dela sprejema je predsednik  zveze EUSA Adam Roczek rektorju Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivanu Svetliku izročil spominsko plaketo. V zahvalnem govoru za dosedanjo podporo in sodelovanje je povedal: »Univerza v Ljubljani je za nas v preteklosti storila že veliko dobrega, zato si želimo uspešnega sodelovanja tudi v prihodnje.« 

 

Avtor fotografij je Jan Merc.