Datum objave: 24.11.2014

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Društvo restavratorjev Slovenije (DRS) je pred dnevi slavnostno podelilo nagrado in priznanja Mirka Šubica za leto 2014 ter imenovalo častnega člana. Med prejemniki je bila tudi mag. Tamara Trček Pečak, predavateljica na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (ALUO UL).  

Stanovsko priznanje Mirka Šubica je leta 2008 ustanovilo DRS z namenom, da bi konservatorsko-restavratorsko stroko še bolj predstavili javnosti. Z njim želijo zaslužne člane nagraditi za enkratne izjemne dosežke in prispevke pri ohranjanju kulturne dediščine ter predstavljanju in popularizaciji konservatorsko-restavratorske stroke na Slovenskem in v tujini. Izredna profesorica in predstojnica Oddelka za restavratorstvo na ALUO UL mag. Tamara Trček Pečak je priznanje prejela za izjemen prispevek k popularizaciji kulturne dediščine in konservatorsko-restavratorske stroke, za idejno zasnovo in sodelovanje pri izvedbi treh razstav in filma: Gabrijel Stupica pod drobnogledom, Spomin na Emono in Sveto sorodstvo – študije detajlov

Poleg mag. Tamare Trček Pečak so priznanje Mirka Šubica prejeli še Metka Štimec Janeš ter Miha Legan, mag. Matjaž Vilar, mag. Manica Juvan in Helena Valentin. Častno članstvo Društva restavratorjev Slovenije je prejel mag. Tomaž Kvas, nagrado Mirka Šubica za življenjsko delo in za izjemne dosežke na področju raziskovanja, dokumentiranja in konserviranja-restavriranja slik moderne in sodobne umetnosti pa je prejela mag. Nada Madžarac.

 

AVTOR FOTOGRAFIJ: Valentin Benedik, Restavratorski center ZVKDS