Datum objave: 25.11.2014

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Danes sta rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik in predsednik Tehniške univerze Berlin prof. dr. Christian Thomsen podpisala memorandum o sodelovanju med univerzama na področjih raziskav in izmenjav učiteljev, raziskovalcev ter študentov, oblikovanja skupnih programov ter na področju razvoja znanstvenih gradiv in organizacije znanstvenih srečanj.

Tehniško univerzo Berlin sestavlja sedem fakultet in je s skoraj 31.000 študenti  ena največjih univerz v Nemčiji ter mednarodno najbolj priznanih tehniških univerz. Odlikujejo jo izjemni dosežki na področju raziskovanja in pedagoškega dela. Poleg odličnih diplomantov in sodobne storitvene usmerjenosti je znana po edinstvenem povezovanju naravoslovnih in tehniških znanosti na eni strani ter načrtovanja, ekonomije, družbenih ved in humanistike na drugi strani.

Podpis memoranduma o sodelovanju med Univerzo v Ljubljani in Tehniško univerzo Berlin razširja obstoječe dobro sodelovanje z nemškimi univerzami in pomeni pomemben korak v internacionalizaciji Univerze v Ljubljani.

 

Avtor fotografij je Željko Stevanić.