Datum objave: 27.11.2014

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Včerajšnji dogodek Kariernih centrov Univerze v Ljubljani z naslovom Povežimo se za prihodnost je na enem mestu povezal delodajalce, predstavnike članic Univerze v Ljubljani, profesorje in študente. V sklopu aktivnega trikotnika so bili predstavljeni uspešni projekti dosedanjega medsebojnega sodelovanja ter pobude in priložnosti za nove izzive. 

Ugotovitve sodelujočih na dogodku so bile enotne. Sodelovanje omogoča prostor za povezovanje in soustvarjanje, pridobivanje praktičnih izkušenj in kompetenc diplomantom, prepoznavanje njihovih talentov, znanj in sposobnosti ter krepitev odgovornosti za karierno pot posameznikov. 

V uvodnem nagovoru je prorektorica Univerze v Ljubljani za prenos znanja prof. dr. Maja Makovec Brenčič predstavila številne aktivnosti in oblike že vzpostavljenega sodelovanja Univerze v Ljubljani s podjetji in institucijami v slovenskem prostoru in širše. Izpostavila je, da z različnimi oblikami sodelovanja s podjetji in institucijami Univerza v Ljubljani pripomore ustvariti evropsko in širše zaposljivega diplomanta,  ki ima  kakovostna, aktualna znanja in je tudi zaradi praktičnih izkušenj in sodelovanj dobro pripravljen na vse bolj zahteven trg dela. 

V okviru dogodka je bila predstavljena tudi študija ankete o zaposljivosti diplomantov Univerze v Ljubljani, izvedene v letu 2014. Rezultati ankete so pokazali, da so diplomanti Univerze v Ljubljani dobro zaposljivi. Tisti, ki so anketo izpolnili, bi se ponovno odločili za enak študij oz. študijski program, saj so navedli kakovostno pridobljeno znanje. Po letu in pol jih zaposlitev išče manj kot 15 odstotkov. 

 

Avtor fotografij je Željko Stevanić, IFP, d.o.o.