Datum objave: 10.12.2014

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Tradicionalni dogodek Kariernih centrov Univerze v Ljubljani z naslovom Predstavitev študijskih programov svetovalnim delavkam in delavcem srednjih šol je na enem mestu povezal svetovalce, predstavnike članic Univerze v Ljubljani ter gospodarstva.  V osrednjem delu dogodka je potekala okrogla miza, na kateri so uspešni menedžerji, inženirji in podjetniki spregovorili o kompetencah 21. stoletja.

Rajko Novak iz podjetja Oracle Slovenija je povedal, da ga na razgovoru prepričajo aktivni kandidati z iskrico v očeh. Meni, da je posameznik, ki se udejstvuje na športnem področju, zelo uspešen tudi v poslovnem svetu. Sonja Šmuc iz Združenja Manager je poudarila, da delodajalci danes iščejo zaposlene, ki bodo opravili delo in ne samo sledili navodilom in usmeritvam. Iščejo kandidate, ki znajo povezati različne informacije v novo znanje. »Posameznik, ki to zna, bo lahko delal na kateremkoli področju ne glede na svoje izhodiščno strokovno področje,« je prepričana Sonja Šmuc.  Iztok Klančnik iz podjetja Hewlett-Packard Slovenija pa je izpostavil, da se morajo dijaki in študenti prilagoditi sedanjemu času, iskati priložnosti izven okvirjev standardnih oblik zaposlitev ter se pripraviti na daljše delovnike in večji obseg dela.

S sodelujočimi na okrogli mizi so se strinjali tudi svetovalni delavci srednjih šol , ki se pri svojem delu osredotočajo na razvoj osebnostnih lastnosti dijakinj in dijakov ter skušajo vplivati na spreminjanje miselnosti pri učiteljskem kadru, ki ima najbolj neposreden vpliv na razvoj mladih potencialov in spodbujanje talentov.

 

 ministrstvo_za_izobrazevanje-slikaUL-logoLogoESRR

 

 

 

 

 

Projekt »Karierni center Univerze v Ljubljani – stičišče perspektivnih kadrov in dobrih delodajalcev« delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete 3. »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«; prednostne usmeritve »3.3 Kakovost, konkurenčnost in odzivnost visokega šolstva«.

 

Avtor fotografij je Željko Stevanić za IFP, d.o.o.