Datum objave: 28.01.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V ponedeljek se je začela 27. Zimska univerzijada, ki poteka na dveh prizoriščih; Nordijski in biatlonski na Slovaškem, deskarski in drsalni športi pa v Španiji. Slovensko študentsko reprezentanco zastopa sedemnajst športnic in športnikov, med katerimi je kar devet študentov Univerze v Ljubljani.  

Poleg študentov Univerze v Ljubljani univerzitetno ekipo sestavljajo še študenti Univerze v Mariboru ter Univerze na Primorskem. Slovenski športniki študentje so na dosedanjih zimskih univerzijadah zbrali že 79 medalj, zato je tudi letošnja odprava odločena, da se domov vrne s kakšno kolajno. Vodja skakalne odprave Jan Družina je pred odhodom na Slovaško dejal: »Na ekipni tekmi skakalcev vedno pričakujemo veliko in tudi letos ni nič drugače. Cilji so visoki, kako se bo razpletlo, bomo videli na samem tekmovanju.« 

Filipu Mlinšku, tekmovalcu v alpskih disciplinah, je v spominu najbolj ostala univerzijada v Turčiji, kjer je osvojil srebrno in bronasto medaljo. Tudi letos, pravi, ne bo taktiziranja, saj gre samo za eno tekmo. »Maksimalno je treba napadati, ne glede na konkurenco. Moj edini konkurent je čas,« je povedal. Nekateri športniki bodo na univerzijadi nastopili prvič, med njimi je tudi smučarka prostega sloga Anja Krivec, ki je povedala, da si za prvič želi odpeljati le kar se da dobro vožnjo. 

Vabimo vas k spremljanju dogajanja na univerzijadi prek spletni strani www.unisport.si  in FB profila https://sl-si.facebook.com/slovenska.univerzitetna.sportna.zveza.susa

Udeležbo na 27. Zimski univerzijadi organizira Slovenska univerzitetna športna zveza v sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije ter Zvezo drsalnih športov Slovenije. Program podpirajo Fundacija za šport ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. 

Avtor fotografije je Matej Pušnik.