Datum objave: 09.02.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Trije študenti kiparstva Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) Tia Avsec, Neža Knez in Tomislav Blažević so v Balkonski dvorani Univerze v Ljubljani postavili razstavo, ki bo na ogled do 27. marca 2015.

 

Kulturni program ob odprtju razstave sta popestrila študenta dramske igre AGRFT Iztok Drabik Jug in Gregor Prah, rektor prof. dr. Ivan Svetlik pa je ob tem povedal, da mu je v veselje, da po nedavni dvodimenzionalni predstavitvi del študentov ALUO na slikarski razstavi, zdaj s razstavljenimi kipi vstopamo še v tretjo dimenzijo. Dekan ALUO izr. prof. Boštjan Botas Kenda je izrazil željo, da bi se na tak način predstavili vsi oddelki akademije. Za prihodnost umetnosti na ALUO se sicer po njegovih besedah ni bati, kljub težkim razmeram in pogojem, v katerih akademija deluje. Študenti so namreč na nedavni semestrski razstavi, kjer razstavljajo dela, ki so jih izdelali v minulem semestru, pokazali zelo kakovostna dela in predanost svojemu študiju.

Predstojnik Oddelka za kiparstvo ALUO izr. prof. Alen Ožbolt pa je dejal, da je cilj študija kiparstva študentom ponuditi čim širše in raznolike idejne, konceptualne, teoretične in dejanske praktične izkušnje ter različne materialno-tehnične temelje in tehnološke možnosti. Kip in kiparstvo moramo po njegovih besedah razumeti kot široko in odprto polje, brez idejnih omejitev ali omejitev pri pristopu, oblikovanju in izbiri materiala. In prav delček tega želijo s to razstavo pokazati širši javnosti.