Datum objave: 02.03.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

PRACE Summer of HPC 2015
PRACE
(The Partnership for Advanced Computing in Europe) vabi študente k sodelovanju na poletnem programu Summer of HPC 2015. Program študentom omogoča obisk enega od PRACE HPC (High Performance Computing) centrov v Evropi, kjer bodo lahko sodelovali na različnih projektih s pomočjo najbolj naprednih superračunalniških sistemov.

Program SoHPC15 bo potekal v času med 1. julijem in 31. avgustom 2015. Udeleženci bodo dva meseca vključeni na PRACE znanstvenih in industrijskih projektih, kjer bodo morali izdelati vizualizacijo ali video z rezultati svojega dela. Ob zaključku programa bo dvema izjemnima udeležencema podeljena nagrada za najboljšo vizualizacijo, podeljen pa jima bo tudi naziv HPC ambasador.  

Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani je slovenski predstavnik v mednarodnem Partnerstvu za napredno računalništvo v Evropi (The Partnership for Advanced Computing in Europe – PRACE).
Skupaj s Fakulteto za informacijske študije v Novem mestu sodelujeta pri organizaciji poletne šole na superračunalnikih Summer of HPC 2015.

Prijave, ki so odprte do  8. marca 2015, potekajo na: https://summerofhpc.prace-ri.eu/apply/.


Foto: PRACE - The Partnership for Advanced Computing in Europe