Datum objave: 11.03.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik je sprejel športnike, ki so se v letu 2014 udeležili 2. Evropskih univerzitetnih športnih iger. Športnike je z zahvalo za njihove uspehe nagovoril tudi dekan Fakultete za šport in predsednik Športne zveze Univerze v Ljubljani prof. dr. Milan Žvan. 

Na 2. Evropskih univerzitetnih igrah so študenti Univerzo v Ljubljani zastopali v treh športnih disciplinah: nogometu, namiznem tenisu in tenisu. Člani nogometne izbrane vrste Univerze v Ljubljani so v konkurenci osemnajstih nogometnih moštev zasedli 9. mesto. Namiznotenisači so izenačili uvrstitev iz leta 2013 s 7. mestom, članice ženske namiznoteniške ekipe pa so ekipno tekmovanje zaključile na 13. mestu. V teniški konkurenci sta prav tako nastopili moška in ženska izbrana vrsta Univerze v Ljubljani. Dekleta so tekmovanje zaključila na 13. mestu, fantje pa na 9. mestu. 

Rektor je posebno pohvalo namenil študentki Fakultete za šport Toji Černe, ki je na Svetovnem univerzitetnem prvenstvu v lokostrelstvu v letu 2014, v disciplini sestavljeni lok, osvojila bronasto medaljo. 

Iskreno čestitamo vsem športnikom, ki so zastopali Univerzo v Ljubljani na mednarodnih tekmovanjih v letu 2014. Čestitke tudi njihovim trenerjem in spremljevalnemu osebju.

Avtor fotografij je Željko Stevanić, IFP, d.o.o.