Datum objave: 10.03.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Demola Slovenia

Po uspešno zaključeni prvi sezoni Demola Slovenia projektov, kot sodelovanje med Univerzo v Mariboru in Univerzo v Ljubljani, ter tretjo sezono projektov v Sloveniji, je ekipa Demola Slovenia ponovno pripravila pester seznam projektov.  

Odprto inovativno okolje Demola omogoča vsem študentom in mladim diplomantom, da uporabijo svoje znanje v iskanju rešitve realnega problema. Projekte v okviru Demole razpišejo podjetja, ki iščejo inovativne ideje in nove pristope. Multidisciplinarne ekipe študentov nato pod mentorstvom strokovnjakov iz podjetij in univerz pripravijo rešitev, ki kar najbolje zadovolji potrebe podjetja in uporabnikov. Svoje delo, na koncu, ekipe predstavijo podjetju, ki ima možnost odkupa licence. Inovacijsko okolje je prepoznala tudi Svetovna Banka in OECD, ki Demolo priporočata kot metodo vzpodbujanja razvoja in sodelovanja med mladimi ter industrijo.

Priložnosti za mlade in motivirane posameznike se ponujajo tudi v tem študijskem letu. Projekti za letni semester so že na voljo za prijave na spletni strani Demola Slovenia (slovenia.demola.net). Prijave so odprte vse do 15. Marec.

Projekte so tokrat razpisala podjetja, kot je Energetika Maribor, GEM Motors, TAM DuraBus, Marand, Halcom in drugi. Teme zajemajo tako bolj tehnična področja, kot tudi bolj socialno problematiko.

Več aktualnih novic Demole Slovenia lahko najdete na spletni strani (slovenia.demola.net), Facebooku (facebook.com/DemolaSlovenia) strani in na Twitterju(twitter.com/DemolaSlovenia)

Sanjaj. Upaj. Raziskuj.