Datum objave: 11.03.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Vabimo vas na dogodek FALLING WALLS LAB 2015 LJUBLJANA, ki bo v sredo, 25. marec 2015 ob 11.30 uri, v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani.

Vabilo s programom je na voljo tukaj.

Prijave za predstavitve prodornih idej so odprte še do 16. marca 2015, na spletni povezavi http://falling-walls.com/lab/apply.

Več informacija na:

Predstavitve idej bo ocenjevalo pet članov ugledne komisije, predstavnikov gospodarstva in znanosti z različnih strokovnih področji. Komisija bo najprej izbrala tri najboljše ideje, izmed njih pa zmagovalno. Zmagovalec bo odpotoval na Falling Walls Lab Finale v Berlin, ki bo 8. novembra 2015, prejel bo tudi vstopnico za odmevno konferenco Falling Walls, ki bo 9. novembra 2015. Na konferenci bo dvajset najboljših idej z vsega sveta podalo odgovor na vprašanje »Which are the next walls to fall?«

Spoznajte člane komisije Falling Walls Lab 2015:

 

1Sonja Šmuc
Združenje managerjev

Sonja Šmuc, univerzitetna diplomirana ekonomistka je od leta 2005 izvršna direktorica Združenja Manager, kjer njene naloge obsegajo skrb za nemoteno delovanje združenja, podporo razvoju slovenskega managementa, lobiranje za interese gospodarstva in članstva Združenja, omogočanje koristnega poslovnega druženja med člani ter svetovanje članom v zvezi s tematikami, ki jih strokovno obravnava Združenje Manager. Leta 2006 je kot soavtorica prejela bronasto priznanje Gospodarske zbornice Slovenija OE Ljubljana za inovacijo Podjetniki v podjetju. Izobraževala se je tudi v tujini, med drugimi na univerzi Stanford v Kaliforniji, na dunajski Wirtschaftsuniversität in na slovenski poslovni šoli IEDC.

 

 

2Branko Žibert
A.T. Kearney

Mag. Branko Žibret je partner v svetovalski družbi A. T. Kearney in od leta 2014 direktor pisarne za območje vzhodne Evrope. Področje njegovih ekspertnih znanj je reorganizacija in korporativne funkcije, razvoj strategij pozdružitvena integracija ter upravljanje z inovacijami. Iz ekonomije je diplomiral na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, MBA in magisterij je opravil na IECD – Poslovni šoli Bled, na Harvard Business School pa je zaključil program splošnega menedžmenta. Preden se je pridružil svetovalski družbi A. T. Kearney je mag. Branko Žibert pridobival izkušnje kot predsednik uprave družbe investicijskega sklada in deloval kot izvršni direktor marketinške agencije.


3Martin Čopič
Univerza v Ljubljani

Prof. dr. Martin Čopič je redni profesor fizike na Fakulteti za matematiko in fiziko. Diplomiral je leta 1972, magistriral leta 1977 in doktoriral leta 1979 na Oddelku za fiziko FNT Univerze v Ljubljani. Podoktorsko se je izpopolnjeval na City Collegeu of New York, kot gostujoči raziskovalec pa je bil dvakrat na University of Colorado in University of Cambridge. Bil je tudi dekan Fakultete za matematiko in fiziko, član in tajnik Mednarodnega združenja za tekoče kristale in član uredniškega odbora Liquid Crystals. S sodelavci je leta 1982 prejel nagrado sklada B. Kidriča, leta 2001 pa Zoisovo priznanje. Senat Univerze v Ljubljani ga je na predlog rektorja Svetlika imenoval za prorektorja v mandatnem obdobju 1. 10. 2013–30. 9. 2017.


4Lidija Honzak

Ljubljanski univerzitetni inkubator

Dr. Lidija Honzak je direktorica Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja, kjer s sodelavci ustvarja okolje za razvoj start-upov, ki so uspešni tudi v mednarodnem merilu. Je izkušena managerka, saj je vzpostavila in uspešno vodila tudi Javni sklad AdFutura, kasneje tudi Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije. Doktorirala je na Medicinski fakulteti in diplomirala na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo. Po doktoratu je ubrala raziskovalno pot in se kasneje preizkusila tudi v podjetništvu. Skupaj s kolegi iz IJS je razvila nove produkte za Lek in francoski L' Oreal. Za novosti, ki jih je vpeljala v organizacijo je bil sklad nominiran za Zlato lastovko javnega sektorja.

5Andrej Kos
Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani

Prof. dr. Andrej Kos je diplomiral leta 1996 na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, leta 1999 je magistriral, leta 2003 pa doktoriral. Leta 2014 je bil izvoljen v naziv redni profesor za področje Elektrotehnike. Novembra 2014 je prevzel mesto predstojnika Laboratorija za telekomunikacije (LTFE). V ožjih projektnih skupinah je sodeloval pri ustanovitvi slovenske Tehnološke mreže ICT ter pri ustanovitvi Centra odločnosti ICT. Kot član inicialne projektne skupine je sodeloval pri vzpostavitvi Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja (LUI), prav tako pa je tudi član ožje projektne skupine Tehnološkega Design Centra (TDC). Je soavtor enega evropskega patenta in treh evropskih patentnih prijav ter član številnih domačih in mednarodnih strokovnih organizacij in ekspertnih skupin.