Datum objave: 08.04.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

AACSBEkonomska fakulteta Univerze v Ljubljani je bila uspešno reakreditirana za naslednje petletno obdobje s strani uveljavljenega mednarodnega združenja AACSB International (The Association to Advance Collegiate Schools of Business).  

Evalvatorji, ugledni profesorji in dekani šol s področja internacionalizacije ter strokovnjaki s področja zagotavljanja kakovosti dr. Peter Lindstrom (St. Gallen University, Švica; predsedujoči), prof. dr. Erdal Erel (dekan Bilkent University, Turčija; član) in prof. dr. Robert F. Scherer (dekan College of Business, University of Dallas, ZDA; član) so v mesecu februarju presojali doseganje standardov kakovosti fakultete. 

AACSB akreditacija temelji na zavezanosti k doseganju visoke kakovosti in nenehnemu napredku v poslovnem izobraževanju. Akreditacijo opredeljujejo zahtevni in vseobsegajoči akreditacijski kriteriji s področja strateškega upravljanja šole, delovanja in vpetosti vseh deležnikov (pedagogov, študentov, strokovnega osebja, zunanjih deležnikov), izobraževalnih vsebin in načinov poučevanja z upoštevanjem visokih standardov raziskovalcev.  

Evalvatorji so v svojem poročilu zapisali, da je fakulteta v zadnjih petih letih naredila velik napredek in da z delom dokazuje najvišjo kakovost svojega delovanja. Predvsem jih je navdušila zaveza vseh zaposlenih k uresničevanju poslanstva šole. 

Ob svojem obisku so se evalvatorji sestali z vodstvom fakultete, pedagogi, strokovnimi sodelavci, študenti, diplomanti in predstavniki gospodarstva. Evalvacijsko presojo so zaključili z obiskom vodstva Univerze v Ljubljani.