Datum objave: 16.04.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Objavljamo ponudbe institucij (večinoma univerz), ki so se odločile, da bodo podprle tuje raziskovalce, ki se želijo za 12-24 ali 24-36 mesecev pri njih zaposliti prek sheme MSCA IF. Shema je namenjena izkušenim podoktorantom oz. doktorskim raziskovalcem z najmanj štiriletnimi enakovrednimi raziskovalnimi izkušnjami (ER – Experienced Researcher), ki bi želeli razvijati svoje znanje v evropskem prostoru in napredovati v svoji raziskovalni karieri. 

Marie Skłodowska-Curie individualne štipendije (MSCA Individual Fellowships) ponujajo priložnost za mobilnost izkušenih raziskovalcev Univerze v Ljubljani, da skupaj z izbranim tujim mentorjem/supervizorjem pripravijo »bottom-up« projektni predlog kateregakoli raziskovalnega področja, ki ga odda gostujoča institucija s prijavnim rokom 10. septembra 2015. 

Več o razpisu na povezavi: H2020-MSCA-IF-2015 

Ponujena znanstvena področja so različna, vendar vam svetujemo, da z institucijo stopite v stik tudi v primeru, da vašega področja ni med ponujenimi. Univerze lahko naredijo poizvedbo in vam pomagajo pri izboru primernega mentorja, s katerim boste čez poletje pisali prijavo. 

Ponudbe institucij, ki ponujajo pomoč pri pripravi skupnih projektov (raziskovalec-mentor) v okviru sheme MSCA IF so: