Datum objave: 21.04.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V četrtek, 23. aprila 2015, se bo čudežni dan prelil v čarobno noč. Ustvarjalci in ljubitelji knjige se bodo od Goričkega pa vse tja do Pirana povezali na skupni imenovalec – branje. Po Sloveniji bo potekala Noč knjige 2015, projekt, ki prek najrazličnejših dogodkov, vezanih na knjigo in branje, utira pot literaturi v vsako poro naše družbe.   

Projekt Noč knjige 2015 poteka kot družbena akcija. Povezuje številne lokalne prireditelje, ki samostojno izbirajo in izvajajo kulturne vsebine. V Sloveniji Noč knjige tokrat poteka drugič zaporedoma, tudi letos pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za Unesco. Premierno slovensko Noč knjige je lani soustvarilo 79 krajev s preko 350 prireditvami in velikim številom knjižnih zanesenjakov po Sloveniji in v zamejstvu. Letos se je v projektu Noč knjige 2015 za knjigo združilo 23 organizatorjev, pričakujejo pa več kot 400 prirediteljev dogodkov, ki bodo s knjigo povezali okoli 100.000 bralcev. 

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani se je projektu z veseljem pridružila. Ob mednarodnem dnevu knjige bo tako organizirala več dogodkov. Program je na voljo tukaj

Več o projektu Noč knjige 2015 izveste na spletni strani http://2015.nocknjige.si, gostuje pa seveda tudi na družabnih omrežjih Facebook (https://www.facebook.com/nocknjige?fref=ts) in Twitter (https://twitter.com/hashtag/no%C4%8Dknjige2015?src=hash).  

Naj živi branje.