Datum objave: 08.05.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

vabilo

Vabljeni na odprtje razstave magistrskih študentov krajinske arhitekture, ki bo v sredo, 13. maja, ob 13. uri v avli Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani (FRI UL). Na razstavi “(1001) pogled” bodo na ogled izdelki študentov, navdahnjeni z arhitekturo stavbe FRI in FKKT UL. 

V današnji družbi, preobremenjeni z vizualnimi sporočili, je pomembna spretnost krajinskega arhitekta jasna predstavitev svoje ideje, uspešen prenos sporočila in razlaga projekta. 

Namen naloge študentov krajinske arhitekture z Biotehniške fakultete UL je bil s pomočjo analize in razumevanja različnih grafičnih rešitev oziroma predstavitvenih tehnik drugih avtorjev razviti novo znanje, pogum in zaupanje, ki ga posameznik potrebuje, da lahko nadgradi svoje predstavitve izbranega motiva. V našem primeru je bil izbrani motiv vstopni parter stavb Fakultete za računalništvo in informatiko ter Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani. 

Študenti so po vzoru različnih umetnikov, arhitektov in drugih ustvarjalcev analizirali njihove risbe in tehniko uporabili v svoji predstavitvi. 

Razstava bo do poletja na ogled v avli FRI UL.