Datum objave: 12.05.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Ob zaključku študijskega leta, v četrtek, 4. junija, bo na Pedagoško raziskovalnem centru za konjerejo Krumperk (Gorjuša 19 A, Dob pri Domžalah) potekala enodnevna gala prireditev z naslovom »Lipicanci na Univerzi«. Osrednja prireditev se bo začela ob 20. uri. 

Po nagovoru rektorja Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivana Svetlika in dekana Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani prof. dr. Davorina Gazvode bo sledil pester jahalno kulturni program. Z atraktivnimi nastopi se bodo predstavili študentje, ki so tekom leta pridno trenirali in se urili v veščinah jahanja, promocijska skupina jahačev Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, mala šola jahanja s 'pipicanerji', državni prvak v vožnji vpreg in ostali gosti. S posebno točko visoke šole jahanja, Pas de Deux, pa se nam bo predstavila tudi Kobilarna Lipica. Za kulturni program bo poskrbel Biološki oktet profesorjev Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. 

Spremljevalni program ob prireditvi »Lipicanci na Univerzi« se bo začel ob 16. uri in bo vključeval predstavitev Pedagoško raziskovalnega centra ter aktivnosti njegovih aktivnosti.

Doživite raziskovalno in pedagoško delo z lipicanci na naši fakulteti. 

Več o dogodku lahko preberete v priloženem letaku

Vabljeni tudi na Facebook stran, kjer boste našli tudi utrinke s preteklih dogodkov.