Datum objave: 28.05.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Ena najbolj odmevnih knjig v širšem družboslovnem in humanističnem prostoru v zadnjih letih je tudi knjigotrška uspešnica tu- in onstran oceana: Thomas Piketty: Kapital v XXI. stoletju. Po dveh pogovornih večerih na Ekonomski fakulteti in dveh na Fakulteti za družbene vede, je na vrsti pogovor tudi na Filozofski fakulteti. 

Danes, 28. maja 2015, ob 18. uri vljudno vabljeni v predavalnico 34 (Filozofska fakulteta, pritličje) na pogovor o Pikettyjevih tezah z dr. Andrejem Uletom in dr. Pavlom Gantarjem.  

Z omenjeno knjigo francoski ekonomist ni očaral le evropskih, temveč tudi ameriške bralce in jih navdušil za svojo humanistično naravnano in slogovno izdelano znanstveno prozo, na kakršno v časih hegemonije modelne ekonomije, niso bili več navajeni. V obsežni knjigi sintetičnih spoznanj, pridobljenih z velikopotezno zastavljenim podatkovnim rudarjenjem po večstoletnem časovnem pasu moderne dobe, Piketty dokazuje, da smo sredi dolgega vala poglabljanja razslojevanja med peščico in vsem ostalimi.