Datum objave: 09.06.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Ekipa študentov Biotehniške fakultete, Ekonomske fakultete in Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani je osvojila prvo nagrado na letošnjem tekmovanju ECOTROPHELIA Slovenija.  

Organizatorji nacionalnega tekmovanja, GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, je na 15. Vrhu kmetijskih in živilskih podjetij za najbolj inovativni študentski živilski izdelek razglasila okrepčilni beljakovinski lonček PROMI, ki so ga pod mentorstvom doc.dr. Aleša Kuharja iz Biotehniške fakultete razvili študenti Eva Mravljak, Anja Pavlin, Manca Polovšak, Jan Turk in Maksima Čas. Promi je visokobeljakovinski probiotični mlečni izdelek, z dodanimi sirotkinimi proteini in ekstraktom ajde, slajen izključno z medom in podložen z ajdo, ki zasleduje svetovni trend porasta trga prigrizkov in visokobeljakovinskih živil. 

Ekipa PROMI bo zastopala Slovenijo na evropskem tekmovanju ECOTROPHELIA Europe, ki bo od 4. do 5. oktobra 2015, na razstavi EXPO v Milanu. Glavni cilj tekmovanja ECOTROPHELIA EUROPE je spodbujanje kreativnosti, inovativnosti, razvoja novih živilskih proizvodov, predvsem pa timskega dela že v času študija. Povezuje živilskopredelovalno industrijo s študenti in akademsko sfero. Gre za dragoceno praktično izkušnjo, saj imajo študenti možnost razviti inovativen živilski izdelek z združevanjem kompleksnih elementov razvoja (tehnološki, senzorični, proizvodni, zakonodajno-pravni, finančni, okoljski in trženjski).