Datum objave: 17.06.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Fakulteta za upravo je pripravila prvo pedagoško tržnico, na kateri so lahko pedagogi z različnih članic Univerze v Ljubljani med sabo izmenjali dobre pedagoške prakse. 

Namen dogodka je izpostavljanje dobre pedagogike, ki jo večkrat neupravičeno zapostavljamo. Da bomo okrepili motiviranost študentov, obiskanost predavanj in lastne kompetence, moramo nenehno krepiti pedagoške veščine, saj le tako lahko podajamo znanja in dognanja na zanimiv in kreativen način. 

Dekan fakultete, izr. prof. dr. Janez Stare, je v uvodnem pozdravu dejal, da Fakulteta za upravo v prvi izvedbi tržnice upa, da se bo pokazala kot koristna in bo omogočila pedagogom z različnih področij izmenjavo dobrih praks. Želja je, da bi se pedagoška tržnica razvila v univerzitetni projekt, ki bo zanimiv za vse članice Univerze v Ljubljani. 

Na predstavitvi dobrih primerov so lahko prisotni izvedeli, kako se posamezni prijemi obnesejo v praksi, ob posameznih predstavitvah pa je seveda potekala tudi izmenjava izkušenj. Prva izvedba konference je vsekakor dobra popotnica za naslednje leto, ko se bomo ob koncu semestra s še svežimi vtisi s predavanj ponovno zbrali in pretehtali, kaj je bilo v letu za nami dobro in kaj bi še bilo treba nadgraditi. 

Avtor fotografij je Mitja Kandare.