Datum objave: 28.07.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Na drugem Evropskem univerzitetnem prvenstvu v košarki 3x3, ki je potekalo v Kragujevcu, sta barve Slovenije zastopali ekipi z Univerze v Ljubljani, ena v moški in ena v ženski konkurenci. Za navdušenje je poskrbela ženska ekipa v sestavi Sara Meden, Urška Žibert in Ana Ljubenovič, ki si je priigrala zlato.

V Kragujevcu, v Srbiji, je od 23. do 26. julija potekalo drugo Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki 3x3. Slovenske barve sta zastopali univerzitetni košarkarski ekipi, obe z Univerze v Ljubljani. Barve ženske ekipe so branile Sara Meden (Medicinska fakulteta, ŽKK Triglav), Urška Žibert (Fakulteta za farmacijo, ŽKK Triglav) in Ana Ljubenovič (Fakulteta za socialno delo, ŽKK Selargius Caglirai - ITA). Moško ekipo so sestavljali Jakob Virk, Jernej Maj Kruljac, Matevž Štih in Tilen Tarman (vsi z Ekonomske fakultete).

V moški konkurenci je tekmovalo dvanajst ekip, v ženski deset iz enajstih evropskih držav. Moška ekipa je v svoji predtekmovalni skupini osvojila šesto mesto med šestimi sodelujočimi ekipami in tako izpadla iz nadaljnjega tekmovanja. Ženski ekipi se je uspelo uvrstiti v četrtfinale, potem ko je v svoji predtekmovalni skupini osvojila drugo mesto s tremi zmagami in enim porazom. V četrtfinalnem obračunu dekleta niso imela posebej težkega dela in so gladko premagala portugalske vrstnice z Univerze Mihno (Braga). V polfinalnem obračunu so tesno premagale zmagovalke prvega Evropskega univerzitetnega prvenstva iz leta 2013 z Univerze v Poitiersu (FRA), v finalu pa so po odlični predstavi nadvladale še vrstnice z Univerze 1. december 1918 (Alba lulia, Romunija) in tako osvojile naslov prvakinj in zlato medaljo. Omeniti velja še, da Jernej Maj Kruljac z Univerze v Ljubljani osvojil tretje mesto na tekmi v zabijanju.

Več o tekmovanju lahko preberete na spletni strani Športne zveze UL www.unisport.si

Udeležbo na tekmovanju so podprli: Univerza v Ljubljani, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije ter Assistance CORIS d.o.o.

Avtor fotografij je Zvjezdan Mikić.