Datum objave: 14.09.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Štiričlanska študentska badmintonska reprezentanca Univerze v Ljubljani se je na desetem evropskem univerzitetnem prvenstvu v badmintonu odrezala solidno. Ženski dvojec Stanković-Magyar je za las zgrešil stopničke.

V Varšavi na Poljskem je med 31. avgustom in 7. septembrom potekalo deseto evropsko univerzitetno prvenstvo v badmintonu (EUP), na katerem je slovenske barve zastopala štiričlanska študentska ekipa Univerze v Ljubljani v sestavi Kaja Stanković in Sabina Magyar, ter Primož Flis in Vanja Osterc. Naša badmintonska izbrana vrsta je tekmovala v konkurenci šestnajstih univerzitetnih ekip. V skupinskem delu tekmovanja je zasedla končno 8. mesto.

V individualnem delu tekmovanja sta se v tekmovanju dvojic Kaja Stanković in Sabina Magyar prepričljivo prebili vse do četrtfinala, kjer jima je za las ušlo bronasto odličje. V turnirju mešanih dvojic se je dvojec Flis/Stanković z eno zmago uvrstil od 5. do 8. mesta, medtem ko je dvojec Osterc/Magyar pristal od 9. do 16. mesta. V drugi polovici razvrstitvene lestvice je pristal tudi moški dvojec Flis/Osterc. Osterc se je izkazal v moškem turnirju posameznikov, kjer se je uvrstil od 5. do 8. mesta. Flis je končal v drugi polovici razvrstitvene lestvice brez dobljenega boja. V ženskem turnirju se je Sabina Magyar uvrstila v četrtfinale in uvrstila od 5. do 8. mesta, medtem ko se je Kaja Stanković uvrstila v drugo polovico razvrstitvene lestvice.

Na sklepni slovesnosti je v imenu organizatorja enajstega evropskega univerzitetnega prvenstva v badmintonu, ki bo leta 2017 v Ljubljani, zastavo Evropske univerzitetne športne zveze prevzel predsednik Športne zveze Univerze v Ljubljani prof. dr. Milan Žvan.

Avtorja fotografij: Arhiv Športne zveze Univerze v Ljubljani in Nina Rob