Datum objave: 16.09.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Vabimo vas na teden Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, ki bo v knjigarni Konzorcij, na Slovenski cesti 29 v Ljubljani. Potekal bo med 21. in 25. septembrom 2015, in sicer s prodajno razstavo knjig Znanstvene založbe Filozofske fakultete.

Osrednja prireditev z naslovom Humanistika in družboslovje danes – pretežno škodljiva, v okviru katere bo potekal pogovor ob deseti obletnici revije ARS & HUMANITAS, bo v četrtek, 24. septembra 2015, ob 18. uri.

Do kod danes seže glas humanistike in družboslovja? Koga nagovarja? Komu in čemu služi? Je res glas vpijočega v puščavi ali morda niti to ne več? Na vprašanja bodo odgovarjali priznani slovenski strokovnjaki prof. dr. Milica Antić Gaber, doc. dr. Maja Šabec in prof. dr. Marko Uršič. Pogovor bo povezoval vodja Znanstvene založbe Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani dr. Matevž Rudolf. Prireditev bo s kulturnim programom dopolnil Oktet Filozofske fakultete.

Spremljevalni program:

 • Ponedeljek, 21. septembra, ob 18. uri: EVROPA (ZNOVA) UMIRA, SREČKO?
  Kaj bi o današnjem svetu povedal Srečko Kosovel? Svoji mnenji bosta delila prof. dr. Janez Vrečko in Aljoša Harlamov.
   
 • Torek, 22. septembra, ob 18. uri: LAHKO NEVROZNANOST REŠI HUMANISTIKO?
  Pogovor dr. Igorja Žunkoviča, prof. dr. Zvezdana Pirtoška in dr. Luke Zevnika o knjigi z naslovom Kako se literatura igra z možgani?: Nevroznanost umetnosti in branja

 • Sreda, 23. septembra, ob 18. uri : NUJNOST NEGOVANJA UTOPIČNE ZAVESTI: JE DEMOKRACIJA BREZ UTOPIJE SPLOH MOGOČA?
  Pogovor prof. dr. Cvetke Hedžet Tóth in prof. dr. Janka Lozarja Mrevljeta o knjigi z naslovom Materialistično-idealistična zareza

Pridružite se nam.