Datum objave: 22.09.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Univerza v St. Gallenu v Švici je med 15. in 19. septembrom gostila četrto Evropsko univerzitetno prvenstvo (EUP) v golfu. Slovenske univerze je na tekmovanju zastopala moška ekipa Univerze v Ljubljani v sestavi Primož Petrič, Rok Vrečar in Anže Leskovar.

Tekmovanja v St. Gallenu se je udeležilo pet ženskih in dvanajst moških ekip, ki so skupaj predstavljale 11 evropskih držav. Zmagovalna univerza letošnjega EUP je postala Škotska Univerza Stirling, tako v moški kot v ženski konkurenci. Najboljšo uvrstitev v razvrstitvi posameznikov je dosegel Anže Leskovar z 22. mestom. Anže je zadnji dan z 68 udarci (-3) dosegel četrti najboljši rezultat dneva. Primož je zasedel 42. mesto, Rok pa končno 48. mesto.

Golfisti Univerze v Ljubljani so bili z udeležbo na tekmovanju zelo zadovoljni. Rok Vrečar je ob vrnitvi v domovino dejal: »Turnir je bil fenomenalen in vsi trije smo navdušeni nad izkušnjo. Organizacija je bila na najvišjem možnem nivoju. Švicarji niso ničesar prepustili naključju.«

Udeležbo na tekmovanju so podprli: Univerza v Ljubljani, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, Eles d.o.o. ter športni dnevnik EkipaSN.

Še več o tekmovanju si lahko preberete na spletni strani www.unisport.si

Fotografija: EUP golf 2015