Datum objave: 28.09.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

issep.jpg

 

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani bomo med 28. septembrom in 1. oktobrom gostili prestižno mednarodno konferenco ISSEP (International Conference on Informatics in Schools: Situation, Evaluation and perspectives) in konferenco za slovenske učitelje Vzgoja in izobraževanje v informacijski družbi (VIVID), ki bosta ponudili poglobljene razprave in uspešne mednarodne primere poučevanja računalništva in informatike. Namen konferenc je mlade usposobiti za kreatorje informacijsko-komunikacijskih tehnologij.

V tujini so že prepoznali pomen znanj računalništva in informatike za posameznike v 21. stoletju in vpeljali uspešne modele poučevanja, ki zagotovijo uspešno osnovo za računalniško pismenost celotne družbe. V Sloveniji si prizadevamo za večjo sistematičnost v odnosu do te problematike, in sicer, da bi bili pouka računalništva in informatike deležni učenci in dijaki v obveznem programu že od osnovne šole dalje, podobno kot so tega deležni njihovi vrstniki v tujini. Konferenca ISSEP je dokaz, da so strokovne podlage na voljo že sedaj.

Konferenci, ki se ju bo udeležilo preko dvesto domačih in tujih raziskovalcev ter praktikov s področja poučevanja računalništva, potekata v okviru multikonference Informacijska družba.

Več o informacij o konferenci ISSEP 2015 na spletni strani: http://issep15.fri.uni-lj.si.