Datum objave: 27.10.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Društvo mladih raziskovalcev Slovenije (DMRS) bo tudi letos podelilo priznanje Mentor leta, ki je namenjeno najboljšim slovenskim mentorjem, mladim raziskovalcem in doktorskim študentom. Letos bo priznanje podeljeno že 7. leto zapored. Pravico do predloga mentorja oz. mentorice imajo vsi mladi raziskovalci in doktorski študenti, ki so na doktorski študij vpisani že vsaj dve leti ali so zaključili s študijem, vendar od dneva zagovora doktorske disertacije še nista minili več kot dve leti. 

Prijavo je treba vložiti s posredovanjem izpolnjene vloge za nominacijo mentorja (Wordov dokument z obrazcem) po elektronski pošti na naslov z zadevo »Nominacija za Mentorja leta 2015«. 

Rok za vložitev nominacij je do vključno 2. novembra 2015. Komisija za izbor nagrajenca bo zasedala med 2. in 8. novembrom 2015. Odločitev o nagrajencu bo sprejeta 9. novembra 201.5 in še istega meseca tudi podeljena. 

Po mnenju članov DMRS ima idealni mentor doktorskemu študentu do njega korekten odnos, je dostopen in si pripravljen vzeti dovolj časa za mladega raziskovalca. Vključuje ga v delo svoje raziskovalne skupine in mu omogoča spoznavanje in vključevanje v slovensko in mednarodno raziskovalno skupnost. Mentor je strokovnjak na področju dela mladega raziskovalca ali pa mu vsaj omogoča strokovno delo na kar najvišjem možnem nivoju preko sodelovanja z drugimi domačimi in tujimi raziskovalci. Predvsem pa se mentor trudi, da čim več svojega znanja in izkušenj prenese na mladega raziskovalca in mu tako omogoči kar najboljšo popotnico za njegovo nadaljnjo kariero. K dobremu mentorstvu štejejo tudi mnoge druge lastnosti in prakse, zato v DMRS naprošajo, da ob vložitvi nominacije v utemeljitvi navedete vse razloge, zaradi katerih si prav vaš mentor zasluži priznanje za Mentorja leta. 

Več informacij: http://www.dmrs.eu/mentor-leta-2015-klic-za-vloge/