Datum objave: 30.10.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Na rektoratu Univerze v Ljubljani so se zbrali predstavniki vseh športnih ekip članic Univerze v Ljubljani, ki bodo sodelovale v univerzitetnih ligaških športnih tekmovanjih v študijskem letu 2015/16. V treh športih bo sodelovalo rekordnih 68 fakultetnih ekip, ki zastopajo 21 članic. Tekmovalna sezona se začne takoj po novembrskih praznikih.

Univerzitetna ligaška tekmovanja bodo potekala v odbojki, košarki in dvoranskem nogometu. Največ ekip so prijavile Fakulteta za šport, Ekonomska fakulteta, Fakulteta za farmacijo in Pedagoška fakulteta.

V ženskem delu Univerzitetne odbojkarske lige bo sodelovalo 14 ženskih in devet moških odbojkarskih ekip. Naslov najboljših odbojkaric Univerze v Ljubljani bodo branile študentke Filozofske fakultete, naslov najboljših odbojkarjev pa študenti Fakultete za strojništvo.

V Univerzitetni košarkarski ligi bo sodelovalo rekordnih 27 fakultetnih ekip, ki se bodo borile za naslov prvakov Univerze v Ljubljani v košarki za študijsko leto 2015/16. V ženski konkurenci bo sodelovalo osem ekip, v moški pa 19. Naslov najboljših bo tako v ženski kot moški kategoriji branila Fakulteta za šport.

V Univerzitetni ligi v dvoranskem nogometu – futsalu bo sodelovalo 18 fakultetnih ekip, ki bodo tekmovale v dveh skupinah.

Projekt ligaških športnih tekmovanj Univerze v Ljubljani podpirajo: Univerza v Ljubljani, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, Fundacija za šport, Mestna občina Ljubljana, Eles d.o.o. in športni dnevnik EkipaSN.

Več lahko preberete na spletni strani www.unisport.si


Avtor fotografij je Matej Pušnik.