Datum objave: 03.11.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Ljubljana, 3. novembra 2015 - V duhu internacionalizacije smo na Univerzi v Ljubljani na dvodnevni obisk sprejeli delegacijo z belgijske univerze KU Leuven. Namen obiska je bil podpisati memorandum o strateškem partnerstvu, saj univerzi uspešno sodelujte na različnih raziskovalnih projektih že od leta 2007.

V času obiska se je prorektor prof. dr. Danny Pieters z univerze KU Leuven srečal s predstavniki vodstva in raziskovalci z različnih fakultet Univerze v Ljubljani; med drugim si je ogledal tudi najnovejši zgradbi Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo ter Fakultete za računalništvo in informatiko.

Dvodnevni obisk sta rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik in prorektor KU prof. dr. Danny Pieters sklenila s podpisom memoranduma o strateškem partnerstvu med univerzama, med drugim na področju izmenjav učiteljev, raziskovalcev, študentov in strokovnega osebja. S podpisom sporazuma na Univerzi v Ljubljani uresničujemo cilj odprtosti univerze in krepimo niz pomembnih partnerstev s tujimi univerzami.

Univerzo KU Leuven sestavlja 16 fakultet. Je vodilna evropska raziskovalna univerza, na kateri študira 57.200 študentov, od tega 9152 iz tujine. Uvršča se med najboljše univerze na svetu; na Šanghajski lestvici zaseda 118. mesto, na lestvici Times Higher Educatin Ranking pa kar 35. mesto. 

Avtor fotografij je Domen Pal, IFP, d.o.o.