Datum objave: 06.11.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Vabimo vas na predstavitev monografije Slovar sodobne slovenščine: problemi in rešitve, rezultata raziskovalnega dela skupine raziskovalcev v okviru Centra za jezikovne vire in tehnologije Univerze v Ljubljani in programske skupine Slovenski jezik – bazične kontrastivne in aplikativne raziskave, ki bo v petek, 13. 11. 2015, ob 11.30. uri, v prostorih Mestnega muzeja Ljubljana.  

Knjigo, ki je izšla v zbirki Prevodoslovje in uporabno jezikoslovje pri Znanstveni založbi Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, bodo predstavili prof. dr. Monika Kalin Golob, uredniki prof. dr. Vojko Gorjanc, dr. Polona Gantar, dr. Iztok Kosem in dr. Simon Krek ter recenzenta, dr. Maja Bratanić z zagrebškega Inštituta za hrvaški jezik in jezikoslovje in dr. Václav Cvrček z Inštituta za češki nacionalni korpus Karlove univerze v Pragi. Uvodna nagovora na dogodku bosta imela rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Ivan Svetlik, in dekanja Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, prof. dr. Branka Kalenić Ramšak. 

V prostorih Mestnega muzeja Ljubljana bo pred tem, ob 9.30, organizirana okrogla miza Jezikovna opremljenost slovenščine, na kateri bodo sodelovali prof. dr. Marko Stabej in prof. dr. Špela Vintar s Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, prof. dr. Marko Robnik Šikonja s Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, doc. dr. Darinka Verdonik s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru ter doc. dr. Tomaž Erjavec in Marko Grobelnik z Inštituta »Jožef Stefan«. Okroglo mizo bo moderiral dr. Simon Krek z Inštituta Jožef Stefan in Centra za jezikovne vire in tehnologije Univerze v Ljubljani. 

Več informacij na: .