Datum objave: 04.12.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik je danes podelil priznanja študentom Univerze za posebne dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti. Priznanja so prejeli tisti študenti, ki presegajo zahteve in pričakovanja, ki izhajajo iz študijskih programov. Izbrani študenti so tako med drugim priznanja prejeli za aktivnosti na področju tutorstva, organizacije odmevnih dogodkov, obštudijskih dejavnosti in dobrodelnih dni ter za odlične uvrstitve na mednarodnih tekmovanjih.  

»Najradovednejši pridobivajo dodatno znanje, najbolj neučakani želijo preizkusiti pridobljeno znanje v praksi, najbolj socialno čuteči želijo ob izobraževanju narediti tudi kaj dobrega za svoje kolege in za skupnost,« je ob tej priložnosti povedal rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik in poudaril, da se s študijskim programom aktivnosti, usmerjene v profesionalni razvoj in osebnostno rast študenta, ne končajo. 

Slavnostni govorec na dogodku Matej Markovič, ki je poleg rednega dela velik humanitarec in ekstremni športnik, je prepričan, da je vsak, ki se odloči, da bo poskušal po svojih najboljših močeh nekaj spremeniti, že zmagovalec. Prostora za najboljše pa je malo, pravi. »Vsi sanjamo, a hkrati ne uspemo vsi sanjam vdahniti življenja. Če bi bili cilji dosegljivi brez truda, odrekanj, ovir, bi izgubili na vrednosti in nas hkrati ne navdali z novo in svežo močjo za doseganje novih ciljev,« je prepričan Matej Makarovič. Še pomembnejše pa se mu zdi, da naše poti ne smejo biti premočrtne. »Naj bo vaša pot k cilju prijetno križarjenje med vašimi najdražjimi, prijatelji in vsem tistem, kar vas bogati in vam življenje dela raznoliko in zanimivo,« je še zaželel letošnjim prejemnikom priznanj. 

Govor slavnostnega govorca g. Mateja Markoviča si lahko preberete tukaj: g. Matej Markovič .

Oglejte si video posnetek dogodka.

 

Prejemniki priznanj študentom Univerze v Ljubljani za posebne dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti v letu 2015 so:  

  1. Miha Rajh z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani za izvedbo dveh Startup vikendov z naslovoma »Več kot LES« in »Več kot HRANA«.
  2. Darija Aleksić z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani za aktivnosti na področju tutorstva na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani
  3. Študenti robotike na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani za organizacijo dogodka Dnevi industrijske robotike (DIR)
  4. Eva Shannon Schiffrer in Danaja Rode s Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani za delo v Študentski sekciji Slovenskega farmacevtskega društva in Društva študentov farmacije Slovenije
  5. Študentski svet Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani za organizacijo obštudijskih dejavnosti in dobrodelnih dni, s katerimi spodbujajo k solidarnosti in iskanju rešitev za ljudi v socialnih stiskah
  6. Ekipa študentov Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani za zmago na mednarodnem tekmovanja design/build/fly v ZDA
  7. Društvo študentov andragogike in pedagogike s Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani za organizacijo različnih obštudijskih dejavnosti, ki prispevajo h kakovosti študija
  8. Boštjan Bratuša z Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani za pomoč pri izvedbi Strateškega foruma Bled 2014, promocijo fakultete skozi projekt 3KOT in povezovanje slovenske industrije s študenti Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.
  9. Ženska in moška tekmovalna veslaška ekipa s Fakultete za pomorstvo in promet Univerze v Ljubljani za uspehe na mednarodnih tekmovanjih in organizacijo enajstih regat. 

Avtor fotografij je Željko Stevanić, IFP, d.o.o.