Datum objave: 15.12.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Netko je strokovno priznanje, ki ga Gospodarska zbornica Slovenije vsakoletno podeljuje najboljšim spletnim projektom v državi. V kategoriji Digitalni nastop državne in javne uprave je letošnja zmagovalka spletna stran Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani (www.ntf.uni-lj.si). 

Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani prek spletnega informacijskega portala zagotavlja kakovostne in ažurne informacije o študiju, študijskih programih in aktivnostih fakultete v slovenskem in angleškem jeziku. Enakovredna zastopanost šestih strok, splošnih vsebin fakultete in vsebin študentskega sveta se kaže v omrežju osmih spletnih mest, ki so povezana v skupno navigacijsko mesto in so kljub različnosti oblikovno, funkcionalno in vsebinsko poenotena. Spletna mesta imajo tako ločene kot tudi skupne omrežne toke vsebin in informacij. Globoko je integriran informacijski sistem VIS, nemalo je povsem prilagojenih sistemov, kot na primer sistem vodenja predmetov in predmetnikov, sistem osebnih podstrani zaposlenih za namene osebnih predstavitev in izvajanja predmetov, integriran je prijavni sistem preko Active Directory-ja in številne druge funkcionalnosti po meri. 

Spletna stran je nastala kot rezultat projekta Internacionalizacija Univerze v Ljubljani, izdelalo pa jo je podjetje digiGRAL, Vizualne komunikacije, d. o. o. Gre za zgleden primer sodelovanja med naročnikom, izvajalcem in financerjem (Evropski socialni sklad). 

Avtorja fotografij sta Jure Ahtik in Mediaspeed.