Datum objave: 15.12.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Laboratorij LECAD s Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani v sodelovanju z mednarodnimi partnerji organizira mednarodno poletno šolo na temo HPC izzivov v računskih znanostih, ki je namenjena podiplomskim študentom in podoktorskim raziskovalcem iz Evrope, Amerike, Kanade in Japonske. Šola bo potekala med 26. junijem in 1. julijem 2016 v prostorih Pravne fakultete Univerze v Ljubljani.

Poletno šolo financira Compute/Calcul Canada, Extreme Science in Engineering Discovery Environment (XSEDE) s sredstvi iz U.S. National Science Foundation, evropski partner je Partnership for Advanced Computing in Europe (PRACE), japonski pa RIKEN Advanced Insti­tute for Computational Science (RIKEN AICS).

Vodilni ameriški, evropski in japonski računski znanstveniki ter HPC strokovnjaki bodo ponujali informacije v povezavi z vrsto tematik, kot so npr. HPC izzivi v posameznih disciplinah (zemlja, življenje, materiali, fizika itd.), HPC programiranje, znanstvene vizualizacije idr.

Prijave so odprte do 15. februarja 2016. Program je namenjen kandidatom, ki pri svojem raziskovanju uporabljajo HPC. Izbrani kandidati bodo imeli zagotovljeno prehrano in namestitev, poleg tega bodo imeli kandidati izven Evrope povrnjene potne stroške. Dobrodošli so vsi podiplomski študenti in podoktorski raziskovalci iz vseh znanstvenih in inženirskih strok. Prednost bodo imeli kandidati z izkušnjami v paralelnem programiranju ter raziskovalne ideje, ki bi jim uporaba super računalniških sistemov koristila.

Za več informacij in prijavo obiščite spletno stran mednarodne šole.