Datum objave: 18.12.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Mednarodni študentski projekt EGPR/Global development of future products 2020, ki je leta 2013/14 potekal na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani ob podpori Erasmus Programa Vseživljenjsko Učenje in v partnerstvu s podjetjem BSH Nazarje, je bil prepoznan kot najboljši projekt v kategoriji Intenzivnih programov in zato prejel srebrno nagrado Jabolko kakovosti 2015.

Nagrade je podelila ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič. V nagovoru je med drugim poudarila, da je duh naše internacionalizacije odprtost ne le šolskega sistema, ampak družbe nasploh.
Nagrajeni projekt je nadaljevanje mednarodne šole oblikovanja, konstruiranja in razvoja novih izdelkov EGPR - European Global Product Realisation, ki ga je na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani že leta 2001 začel prof. dr. Jože Duhovnik, leta 2014 pa je potekal pod koordinatorstvom doc. dr. Nikole Vukašinovića. V projektu so sodelovale še naslednje univerze: London City University, Univerza v Zagrebu, Fakulteta za strojništvo in ladjedelništvo ter BME - Tehnična in ekonomska univerza v Budimpešti.

Projekt so podprli predstavnik Erasmus projektov na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani prof. dr. Mirko Soković, raziskovalni referat, zaposleni v laboratoriju LECAD in predstavniki podjetja BSH Nazarje, dr. Marko Uplaznik in dr. Henri Orbanič, predvsem pa so se z odličnim delom izkazali študenti Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani: Gašper Dolenc, Matija Dominko, Jernej Mirt, Ana Vidergar, Miša Oblak, Maja Lindič, Alen Bučar, Peter Prudič, Peter Šik, Ana Jenko, Simon Grum in Žiga Arčon.

Avtor fotografij je Klemen Razinger (za CMEPIUS).